today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε γερμανικά Leopard και αμερικανικά Bradley

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα, δίνοντας στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο, πως κατέλαβαν για πρώτη φορά στο μέτωπο της Ουκρανίας γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα Bradley, τα οποία είχαν προσφέρει στο Κίεβο οι Δυτικοί για την αντεπίθεσή του.

«Άρματα μάχης Leopard και οχήματα μάχης πεζικού Bradley. Τώρα είναι λάφυρά μας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέσω της εφαρμογής Telegram. Συνόδευσε το μήνυμα με ένα βίντεο, για το οποίο ανέφερε πως τραβήχτηκε στο μέτωπο της Ζαπορίζια με κινητό τηλέφωνο και στο οποίο εικονίζονται δύο άρματα μάχης Leopard και δύο οχήματα μάχης Bradley που έχουν υποστεί ζημιές.

Το υπουργείο επισημαίνει πως οι μηχανές μερικών από τα οχήματα εξακολουθούν να λειτουργούν, πράγμα που δείχνει πόσο γρήγορα τα εγκατέλειψαν τα ουκρανικά πληρώματά τους.

Στο μεταξύ, κατασβέσθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σήμερα σε διυλιστήριο της ρωσικής περιφέρειας Κρασνοντάρ, ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μετέδωσε πως η πυρκαγιά προκλήθηκε εξαιτίας τεχνικής βλάβης. Πρόσθεσε πως η λειτουργία του διυλιστηρίου συνεχίζεται κανονικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ