today-is-a-good-day
18 C
Athens

Match ball τίτλου για τον Ολυμπιακό

Το καλύτερο του παιχνίδι, στη σειρά των τελικών, πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Basket League. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ με 75-52 και την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (15/6, 21:15) είτε θα λήξει η σειρά, είτε θα γίνει η ισοφάριση και θα χρειαστεί και 5ο παιχνίδι.

Ενεργοποιώντας τη σκληρή άμυνα τους από τη δεύτερη κιόλας περίοδο, οι Κυπελλούχοι δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, ανακτώντας το προβάδισμα, σε ένα ματς που ήταν παράσταση για έναν ρόλο από το 15′ και μετά.

Χάρη στην άμυνά του, όπως φαίνεται και από τους 52 πόντους που σημείωσαν οι «πράσινοι» και χάρη στην υπεροχή του στη ρακέτα, με καταλυτικό τον Μουσταφά Φαλ (11π., 5ρ. 3ασ.) ειδικά στην 3η περίοδο. Χωρίς να πιάσουν υψηλή απόδοση επιθετικά και δη στο τρίποντο (7/26), οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν τις βάσεις για την επικράτησή τους στη 2η περίοδο, όταν κράτησαν τους «πράσινους» στους 2 πόντους επί επτά λεπτά! Τα 25/33 δίποντα, πάντως ήταν στατιστικό στοιχείο που έκανε τη διαφορά απέναντι στα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα των παικτών του Χρήστου Σερέλη. Επιπρόσθετα, οι Πειραιώτες μοίρασαν 21 ασίστ για 12 λάθη (12 ασίστ, 19 λάθη ο Παναθηναϊκός).

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αναδείχτηκε ο Κώστας Σλούκας, με 14 πόντους, 7 ασίστ, ενώ 11 πόντους πέτυχε και ο Σακίελ ΜακΚίσικ. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Κώστας Παπανικολάου, υπέστη τράβηγμα στο γαστροκνήμιο και δεν επέστρεψε στο παρκέ μετά το ημίχρονο.

Δύο παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν διψήφιοι, οι Γκριγκόνις (13π.) και Λι (11π., 6 ασίστ). Τραυματίστηκε ο Πονίτκα, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι σοβαρό.

Tην Πέμπτη (15/6, 21:15), η σειρά επιστρέφει στο ΟΑΚΑ, όπου είτε ο Ολυμπιακός θα κάνει το 3-1 και θα στεφθεί πρωταθλητής σε… εχθρικό έδαφος ή ο Παναθηναϊκός θα ισοφαρίσει σε 2-2 στέλνοντας τη σειρά σε 5ο και τελευταίο ματς στο ΣΕΦ (Κυριακή, 18/6, αν χρειαστεί).

Ο Γιάννης μαζί με τον αδελφό του Αλέξανδρο Αντετοκούνμπο αφίχθησαν στο ΣΕΦ λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ και πήραν θέση πίσω από την μπασκέτα. Ο “Greek Freak” γνώρισε την αποθέωση από τους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων». Μάλιστα, στο ημίχρονο ο  “Giannis” ανέβηκε στα VIP θέλοντας να χαιρετήσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 36-28, 57-41, 75-52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ