today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

FT: Οι στόλοι UAVs των ΗΠΑ, της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας θα ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας θα ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία τους, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της ενημερωμένες για το σχέδιο.

Περί τα τέλη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει πωλήσεις όπλων αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον στη νήσο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων UAVs κόστους 600 εκατ. δολαρίων, για να ενισχυθούν οι δυνατότητες των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊβάν και να αποθαρρυνθεί ενδεχόμενη κινεζική εισβολή.

Κατά το δημοσίευμα των FT, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιτρέψει στα αεροσκάφη αυτά να ενταχθούν στο σύστημα που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή κι αυτές της Ιαπωνίας.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους να είναι σε θέση να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται ταυτόχρονα όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τα αναγνωριστικά αεροσκάφη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ