today-is-a-good-day
19.7 C
Athens

Μελόνι: Μίλησα στον Τυνήσιο πρόεδρο για τις προσπάθειες της Ιταλίας για θετική έκβαση συμφωνίας του ΔΝΤ με τη χώρα του

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι μετέβη σήμερα στην Τύνιδα για σύντομη επίσκεψη και συνομιλίες οι οποίες επικεντρώθηκαν στο μεταναστευτικό, στις διμερείς σχέσεις και στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Τυνησίας.

«Μίλησα στον Τυνήσιο πρόεδρο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ιταλία με στόχο τη θετική έκβαση της συμφωνίας του ΔΝΤ με τη χώρα του. Και σε επίπεδο ΕΕ η Ιταλία έδωσε έμφαση σε μια ουσιαστική προσέγγιση με στόχο την αύξηση της υποστήριξης προς τη χώρα, τόσο στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων όσο και σε σχέση με σειρά μέτρων προς τη στήριξη και χρηματοδότησή της που ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες», πρόσθεσε η Μελόνι.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για την επιτάχυνση αυτών των μέτρων στήριξης, είπα στον πρόεδρο Σάγεντ ότι είμαι διατεθειμένη να επιστρέψω σύντομα εδώ στην Τυνησία μαζί με την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, υπογράμμισε ότι η χώρα της προτίθεται να φιλοξενήσει στη Ρώμη μια διεθνή διάσκεψη με θέμα το μεταναστευτικό και την ανάπτυξη «διότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ