today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

UEFA: Καταδίκασε την επίθεση στον Τέιλορ

Η UEFA καταδίκασε την Παρασκευή (2/6) τον προπηλακισμό του διαιτητή του τελικού του Europa League, Άντονι Τέιλορ και της οικογένειάς του από οπαδούς της Ρόμα, ενώ ο προπονητής των «τζαλορόσι», Ζοζέ Μουρίνιο, κατηγορήθηκε για χρήση υβριστικής γλώσσας εναντίον του διαιτητή.

Την επόμενη μέρα του τελικού κυκλοφόρησαν βίντεο στα social media που δείχνουν τον Άγγλο διαιτητή Τέιλορ και την οικογένειά του να παρενοχλούνται από οπαδούς της Ρόμα στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης.

Στο βίντεο φαίνονται οπαδοί της Ρόμα να επιτίθενται τον 44χρονο Τέιλορ και την οικογένειά του, οι οποίοι χρειάστηκαν προστασία από την ασφάλεια του αεροδρομίου καθώς αναζητούσαν καταφύγιο σε ασφαλές μέρος.

«Η UEFA καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη συμπεριφορά προς τον διαιτητή Άντονι Τέιλορ και την οικογένειά του. Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και υπονομεύουν το πνεύμα του ευγενούς παιχνιδιού και του σεβασμού που υποστηρίζει η UEFA», ανέφερε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Η UEFA διατηρεί στενή συνεργασία με την τοπική αστυνομία και την ασφάλεια των αεροδρομίων, ξεκινώντας από την άφιξη των διαιτητών στις πόλεις υποδοχής.

Ωστόσο, προσπαθούμε συνεχώς να ενισχύουμε τα μέτρα ασφαλείας για τους αξιωματούχους σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές. Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά τα περιστατικά και θα ενσωματώσουμε πολύτιμες πληροφορίες στις μελλοντικές μας διαδικασίες σχεδιασμού εκδηλώσεων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ