today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Συνάντηση αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον καθηγητή Θ.Λιόλιο

Με τον αναπληρωτή κοσμήτορα και πρόεδρο της Επιτροπής Ερευνών στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) καθηγητή δρ. Θεόδωρο Ε. Λιόλιο συναντήθηκε στις 31 Μαΐου ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση των Ευελπίδων και στην δυνατότητα επιπλέον αναβάθμισής της, καλύπτοντας την ανάγκη για διαρκή εμπλουτισμό των δεξιοτήτων, ικανοτήτων και γνώσεων των σπουδαστών της Σχολής.

Επίσης, συζήτησαν για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση που παρέχεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ) του πανεπιστημίου, σε στελέχη και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων, στην βάση του Μνημονίου Συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Σημειώνεται ότι ο Θ. Λιόλιος είναι ακαδημαϊκός υπεύθυνος Προγραμμάτων Επιστημών Ασφαλείας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και κατάρτισης (e-learning) του ΕΚΠΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε ότι η λήψη πιστοποιητικών εκπαίδευσης και η εκπόνηση επιστημονικών μελετών σχετικών με την υπηρεσία, μέσω των προγραμμάτων e-learning του πανεπιστημίου, θα ενισχύσει έτι περαιτέρω την επαγγελματική κατάρτιση και εξέλιξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ