today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Εκλογές 2023: «Κλειδί» για την αυτοδυναμία η προσέγγιση της ΝΔ στα «ειδικά κοινά»

Σε ασφαλή πορεία αυτοδυναμίας βρίσκεται η ΝΔ, μετά το απρόσμενο “σαραντάρι” των εκλογών της 21ης Μαΐου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μια σειρά κινήσεων και δράσεων, άρχισε το «φλερτ» με τα λεγόμενα «ειδικά κοινά», φιλοτεχνώντας  ταυτόχρονα για τον ίδιο ένα πιο φιλελεύθερο και προοδευτικό προφίλ…

Του Κώστα Πασίση

Σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, που φθάνουν στην Πειραιώς η ΝΔ είναι κοντά στον εκλογικό της στόχο που είναι η συγκρότηση μιας ισχυρής κυβέρνησης, η οποία εγγυάται την πολιτική σταθερότητα, αλλά δεν είναι «κλειδωμένη» ακόμη.

Σημειώνεται ότι στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, η διαφορά των 20 μονάδων της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ  παραμένει αμετάβλητη..

Το τοπίο αναφορικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή και επηρεάζουν την αυτοδυναμία παραμένει επίσης θολό.

Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζει ότι δεν είναι Πρωθυπουργός και για να γίνει θα πρέπει να ψηφιστεί εκ νέου απ’ όλους όσους ψήφισαν πριν από δύο εβδομάδες.

Αυτό επανέλαβε και στη συνέντευξή του στον ΑNT1, αποδεχόμενος ότι το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου δημιουργεί προσδοκίες για αυτοδυναμία.

Παράλληλα, μίλησε για τη μεγάλη ευθύνη που έχει αναλάβει, μετά την πρόσφατη εκλογική νίκη της ΝΔ και είναι η εκπλήρωση όλων των προεκλογικών δεσμεύσεών του.

Η Πειραιώς θέλει να “κλειδώσει” την αυτοδυναμία με θετική ατζέντα, συσπείρωση και ανοίγματα στα λεγόμενα εκλογικά ειδικά κοινά στα οποία περιλαμβάνονται και οι νέοι.

Αυτό το «τρίπτυχο» ξετύλιξε στοχευμένα στη χθεσινή  συνέντευξη του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην τρίτη κατηγορία.

Μίλησε για το κίνημα «MeToo».  «Είναι μεγάλη κατάκτηση για την ισότητα και τα δικαιώματα των γυναικών να μπορείς να βγεις και να καταγγείλεις χωρίς να φοβάσαι. Είναι πρόοδος για την ελληνική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά΄.

Το MeToo είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό κίνημα που αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και ο πρόεδρος της ΝΔ με την καθαρή τοποθέτηση του έδειξε την ευαισθησία του για τέτοια ζητήματα.

Είναι αυτονόητο βέβαια ότι επιδιώκει να προσελκύσει την υποστήριξη γυναικών και νέων ψηφοφόρων, με δεδομένο ότι το εν λόγω κίνημα έχει κινητοποιήσει τις γυναίκες και τους νέους.

Με μεγάλη άνεση όμως τοποθετήθηκε και για ένα θέμα-ταμπού για την ελληνική κοινωνία, τους γάμους ομοφυλοφίλων.

«Είμαι περήφανος που η χώρα έχει πάρει πρωτοβουλίες για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Είναι ενδιαφέρον ότι έρχεται ένα κεντροδεξιό κόμμα και παίρνει τέτοιες αποφάσεις. Έχουμε ήδη το σύμφωνο συμβίωσης. Όλα έρχονται στην κατάλληλη χρονική στιγμή», επισήμανε δείχνοντας ότι είναι «open mind» και προσαρμόζεται στα νέα ζητήματα και πραγματικότητα.

Άλλωστε στην κυβέρνηση του, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είχε τους εκπροσώπους της…

Επιπλέον, η παρουσία του σε lifestyle εκπομπές και γενικότερα ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αντανακλά την προσπάθεια του να απευθυνθεί σε αλλά ευρύτερα κοινά από αυτά των κλασικών σκληρά πολιτικών ομάδων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επανεμφάνιση στο αγαπημένο του πλέον tiktok και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στους υποψήφιους για τις Πανελλήνιες 2023 που ξεκίνησαν σήμερα στα ΕΠΑΛ.

Ενώ κατά την περιοδεία του  στην Κρήτη,  επισκέφθηκε το καταφύγιο ζώων «Takis Shelter», του φίλου του, Τάκη, όπως είπε χαρακτηριστικά στο βίντεο που ανάρτησε στο TikTok.

Στο βίντεο υπάρχουν πλάνα από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο καταφύγιο ζώων, που είναι μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για την προστασία τους από κακοποίηση και την προώθηση της υιοθεσίας τους από φιλόζωους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ