today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Άπλετο φως στις συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα, ζητά το ΜέΡΑ25

«Το νέο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, που οδήγησε στον θάνατο ενός εργάτη και τον σοβαρό τραυματισμό δύο εργατών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, είναι η πιο τραγική υπενθύμιση της εγκληματικής ασυδοσίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, που απειλεί καθημερινά τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων»: αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και προσθέτει:

«Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των θανάτων εργατών στη χώρα μας. Υπεύθυνη είναι η εργοδοσία, αλλά και οι πολιτικές απαξίωσης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που πάνε χέρι-χέρι με τα μνημόνια, και επιδείνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θεσμοθετώντας την υπερεργασία και διαλύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ). Οι πολιτικές αυτές έχουν δώσει το πράσινο φως για τη συρρίκνωση των μέτρων ασφαλείας και των αναγκαίων εργασιών συντήρησης των υποδομών, αδιαφορώντας για το τίμημα σε ζωές εργαζομένων».

Εν κατακλείδι, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη ζητά «να χυθεί άπλετο φως και να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες». Επίσης, «να στηριχθούν οι οικογένειες των νεκρών εργατών». Και, «η εργοδοσία να λογοδοτήσει πλήρως στη Δικαιοσύνη και στον λαό για τα μέτρα ασφαλείας και τη συντήρηση μέχρι σήμερα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ