today-is-a-good-day
18.3 C
Athens

Βρετανία: Πρόβλημα προέκυψε στο ηλεκτρονικό σύστημα συνοριακού ελέγχου – Μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια

Επιβάτες που πέταξαν σήμερα για τη Βρετανία αντιμετώπισαν μεγάλες καθυστερήσεις μετά από την προσγείωσή τους, εξαιτίας ενός ζητήματος που προέκυψε στα αεροδρόμια της χώρας και σχετίζεται με τη λειτουργία των αυτοματοποιημένων θυρών ελέγχου, όπου γίνεται ο έλεγχος των διαβατηρίων, μετά από την άφιξη στη Βρετανία.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μεγάλες γραμμές αναμονής με εκατοντάδες ανθρώπους στο αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου, με εκνευρισμένους επιβάτες να παραπονιούνται για την καθυστέρηση αρκετών ωρών που είχαν περιμένοντας στις γραμμές αναμονής.

“Έχουμε ενημερωθεί για ένα ζήτημα με το συνοριακό σύστημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα που επηρεάζει τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου των Εσωτερικών που εποπτεύει τους συνοριακούς ελέγχους.

“Εργαζόμαστε για την επίλυση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό και συνεργαζόμαστε με τους διαχειριστές των αεροδρομίων, αλλά και τις αεροπορικές εταιρίες για να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση των ταξιδιωτών”, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων στο Reuters.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ