today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Η Ντνίπρο οδεύει ως μία από τις πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού στον Β΄ προκριματικό του CL

Η σημερινή, 28η αγωνιστική της ουκρανικής Premier League έφερε πλέον τη Σαχτάρ «αγκαλιά» με τον 14o τίτλο της Ιστορίας της και δεύτερο σερί, διότι το περσινό πρωτάθλημα (2021/22) δεν ολοκληρώθηκε λόγω της ρωσικής εισβολής.

Την ίδια ώρα η Ντνίπρο παραμένει σταθερή στη 2η θέση κι όπως όλα δείχνουν θα είναι ο ένας απ’ τους δύο υποψηφίους αντιπάλους του Παναθηναϊκού (ο έτερος θα είναι ο δευτεραθλητής Βελγίου) στην κλήρωση της 21ης Ιουνίου για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών).

Η ομάδα του Ντόνετσκ θριάμβευσε με 3-0 εκτός έδρας στο ντέρμπι με την Ζόρια Λουχάνσκ (3 στη βαθμολογία), έφτασε τους 69 βαθμούς και πλέον αποσπάστηκε 5 βαθμούς απ’ την Ντνίπρο και 8 βαθμούς απ’ τη σημερινή αντίπαλό της, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Την ίδια ώρα η Ντνίπρο (αν και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ντομίνγκο Μπλάνκο), γνώρισε ήττα… σοκ στην έδρα της με 2-1 απ’ την 6η στη βαθμολογία Βόρσκλα και παρέμεινε στους 64 βαθμούς.

Για την ώρα όμως, εξακολουθεί να έχει μία απόσταση τριών βαθμών απ’ την Ζόρια (61 βαθμοί) και πολλά θα κριθούν στο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής (Κυριακή, 28/5) ανάμεσα στη Σαχτάρ και την Ντνίπρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ