today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

“Ο Αλέκος”: Η καντίνα τοπόσημο στη Μαρίνου Αντύπα

Τι θέλεις από ένα σάντουιτς καντίνας σε ώρες… κρίσης. Πείνας ή μέθης δηλαδή; Να είναι “τίμιο”. Μπόλικο, χορταστικό, νόστιμο, φρέσκο. Να είναι σαν αυτά που προσφέρει “Ο Αλέκος” δηλαδή, η καντίνα τοπόσημο στη Μαρίνου Αντύπα εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που η νύχτα… ξημέρωνε στην Ελλάδα αλλά και που άντεξε τα χρόνια της ύφεσης και τώρα ανακάμπτει.

Με “έξυπνο” ωράριο, να ανοίγει απογευματάκι και να κερδίζει κόσμο που σχολάει αργά και προτιμούσε από μοδάτα bar restaurants της ευτρύτερης περιοχής κάτι πιο άμεσο, χορταστικό και φυσικά οικονομικό. Με τα πέντε βασικά είδη που μπορείς να αναζητήσεις σε τέτοιους είδους στέκια και με “κατάκτηση” τις κοτομπουκιές που έχουν φαν ακόμα και κόσμο που δε γουστάρει το κοτόπουλο, απλά κορυφαίες.

Υπάρχουν και σε μερίδες αλλά μάλλον… για να υπάρχουν αφού αν δε θες να γευτείς αυτό το υπέροχο ψωμί τότε πήγαινε κάπου αλλού αδελφέ, μην έρχεσαι εδώ. Και φυσικά υπάρχει και η πατάτα η… καντινίθσια αλλά σε καλό λάδι που την απογειώνει και εκεί ναι, πάρε μεριδούλα και χώσε απάνω όποια σος υπάρχει εύκαιρη, μιλάμε για πανδαισία.

Διατροφές, υγείες και τα λοιπά δεν έχουν θέση στον Αλέκο, όπως σε καμία καντίνα. Εκεί θα πας για να… γιατρευτείς από άλλα. Σίγουρα από την πείνα και για να έρθεις και στα ίσια σου μετά από δυνατό ξενύχτι. Αξέχαστος, παραδοσιακός, στέκι για καλά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.kalopernao.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ