today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Ο διάλογος Τασούλα – Σακελλαροπούλου κατά στην παράδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος της επέδωσε τα επίσημα αποτελέσματα, που προέκυψαν κατά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι «βάσει του Συντάγματος είμαι επιφορτισμένος να σας ανακοινώσω τη δύναμη των Κομμάτων στη Βουλή, όπως αυτή προκύπτει από την ενημέρωση, που, μου έκανε προ ολίγου στο γραφείο μου, η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, κυρία Σπανού». Σημείωσε ότι «η ενημέρωση ήταν πλήρης» και ότι «οι εκλογές έγιναν κατά κοινή παραδοχή μέσα σε ένα κλίμα που εγγυήθηκε η Πολιτεία την ελεύθερη και ανόθευτη διεξαγωγή των εκλογών» και αφού τόνισε ότι η ενσωμάτωση είναι 99,7% επισήμανε ότι «βρίσκομαι εδώ και τυπικά για να σας τα παραδώσω, για να δρομολογήσετε τις μετέπειτα εξελίξεις που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Βουλής επέδωσε στην κυρία Σακελλαροπούλου φάκελο με τα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζοντας ότι «είναι μεγάλη η ενσωμάτωση, η δύναμη των κομμάτων είναι απαράλλαχτη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτό να αλλοιωθεί, να αλλάξει, και έχουμε και τα ονόματα των βουλευτών που εκλέγονται».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής και τόνισε ότι «είναι πολύ ευχάριστο ότι και η προεκλογική περίοδος κύλησε ομαλά με τις συνήθειες ενός δημοκρατικού διαλόγου» και προσέθεσε ότι «στη λειτουργία της Δημοκρατίας πάντα υπάρχουν οι σχετικές εντάσεις αλλά δεν νομίζω ότι ξεπεράστηκαν κάποια όρια».

Αναφέρθηκε, επίσης, στο γεγονός ότι είχαμε από αρκετά νωρίς τη δυνατότητα αποτελεσμάτων, λόγω της προόδου της τεχνολογίας και κατέληξε λέγοντας ότι «από εδώ και πέρα το Σύνταγμα έχει με μεγάλη σαφήνεια προδιαγράψει την πορεία των πραγμάτων, θα ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και εύχομαι όλα να πάνε κατ’ ευχήν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ