today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Μ. Σχοινάς: Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι μια ξεκάθαρη αντίληψη μιας πολιτικής ενηλικίωσης

«Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών χθες είναι μια σαφέστατη ξεκάθαρη αντίληψη μιας πολιτικής ενηλικίωσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Είναι μια μετριοπαθής κυβέρνηση, η οποία κατήγαγε έναν εκλογικό θρίαμβο από το Kέντρο, με επιχειρήματα που έχουν να κάνουν με την ευρωπαϊκή ορθοδοξία. Αυτό είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη και δείχνει ότι στο δίπολο του Ελληνισμού Αθήνα – Λευκωσία έχουμε ισχυρές ηγεσίες και εμβαπτισμένες πρόσφατα στη λαϊκή βούληση». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, από την Κύπρο όπου βρίσκεται για σειρά επαφών.

Ο κ. Σχοινάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ), Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο, τον οποίο, όπως ανέφερε, είδε για πρώτη φορά με τη νέα του ιδιότητα, σε μια συνάντηση όπου οι δύο άνδρες προχώρησαν σε μια ανασκόπηση όλων των τρεχουσών ευρωπαϊκών εξελίξεων, ενώ μίλησαν και για το Κυπριακό, αλλά και το μεταναστευτικό.

Χαρακτήρισε εαυτόν διαχρονικό και οργανικό φίλο και εταίρο της ΚΔ στην ευρωπαϊκή της πορεία, σημειώνοντας ότι έχει συνοδεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της ΚΔ από τα πρώτα της βήματα στους θεσμούς.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Κύπρο αισθάνομαι ακόμα πιο σίγουρος για το πόσο θεμελιώδης, καθοριστική ήταν η επιλογή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Βλέπω μια ευρωπαϊκή Κύπρο που πατάει γερά στα πόδια της με αυτοπεποίθηση και όλοι θα είμαστε δίπλα της σε αυτή την προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ