today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Ιταλία: Η εισαγγελία της Ραβένα ξεκίνησε έρευνα για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου θυμάτων της κακοκαιρίας

Η εισαγγελία της πόλης Ραβένα ξεκίνησε σήμερα έρευνα για την εξακρίβωση των ακριβών αιτιών του θανάτου ηλικιωμένων κατοίκων της περιοχής Εμίλια Ρομάνια, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή το τελευταίο τριήμερο.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο ενός 75χρονου άνδρα, οι περίοικοι δήλωσαν ότι ζήτησαν να του παρασχεθεί άμεση βοήθεια ώστε να απεγκλωβιστεί, όμως οι αρμόδιες αρχές κινητοποιήθηκαν με καθυστέρηση. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης πάντως μεταδίδουν ότι, σε σχέση με άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτή τη φορά ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας της χώρας και των Πυροσβεστών δραστηριοποιήθηκε άμεσα, αλλά το μέγεθος των καταστροφών ήταν πραγματικά πρωτοφανές.

Μέχρι αυτή την στιγμή, ο απολογισμός είναι 14 νεκροί, ενώ δεν είναι σαφές αν υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι. Στην ευρύτερη περιοχή της Ραβένα, τέλος, ξανάρχισαν να εκκενώνονται τρεις οικισμοί λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και της νέας επικίνδυνης ανόδου της στάθμης ποταμών και χειμάρρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ