today-is-a-good-day
18.2 C
Athens

Συναντήσεις της ΠτΔ στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του ΣτΕ

Στο περιθώριο της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξάγεται στο Ρέικιαβικ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε σήμερα συναντήσεις με την Πρόεδρο της Σλοβενίας, Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μάρκ Ρούτε.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την κ. Μουσάρ για την πρόσφατη εκλογή της στο ανώτατο αξίωμα και αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, καθώς και στην αυξημένη τουριστική κίνηση από την Σλοβενία στην Ελλάδα, που από εδώ και στο εξής θα εξυπηρετείται και με απευθείας πτήσεις.

Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν, επίσης, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ η κ. Σακελλαροπούλου αποδέχθηκε πρόσκληση της ομολόγου της να συμμετάσχει στο Bled Strategic Forum τον προσεχή Αύγουστο στη Σλοβενία.

Κατά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μάρκ Ρούτε, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα διμερών σχέσεων και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Δήλωση υποστήριξης Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για Μητρώο Καταγραφής Ζημιών στην Ουκρανία

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των εργασιών της διάσκεψης της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Kυβερνήσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπέγραψε ξεχωριστή πολιτική δήλωση με τίτλο «Διευρυμένη Μερική Συμφωνία για το Μητρώο Ζημιών που προκλήθηκαν από την επιθετικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας», που αποτελεί το πρώτο βήμα για τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού αποζημίωσης των θυμάτων της ρωσικής εισβολής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ