today-is-a-good-day
16.6 C
Athens

Χτίζουμε όλοι μαζί την παραγωγική Ελλάδα – Γράφει ο Γιώργος Βρεττάκος 

Στις προεκλογικές συζητήσεις για την οικονομία, παρατίθενται συνήθως διαφορετικοί δείκτες και μεγέθη, τονίζοντας πώς έχουν εξελιχθεί τα προηγούμενα χρόνια και πώς μπορούν να εξελιχθούν τα επόμενα, μέσα από εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών. Μια συζήτηση που φαντάζει σε πολλούς «τεχνική», σαν κάποια υπόθεση που αφορά μόνο συγκεκριμένους, και βρίσκεται αρκετά μακριά από τις προκλήσεις, τις ανάγκες, τις πιέσεις και τις μεταβολές της καθημερινότητας.

Του Γιώργου Βρεττάκου *

Ακόμα και εάν είναι όμως έτσι, η ουσία είναι πως η κάθε συζήτηση για την οικονομία και την ανάπτυξη αφορά πρωτίστως τα «κύτταρα» και τα «άτομα» που συμμετέχουν στην οικονομία και συνδιαμορφώνουν την πορεία και εξέλιξή της: τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς κάθε είδους, τα νοικοκυριά, και τους πολίτες – ως επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ως εργαζόμενους, ως φορολογούμενους, ως καταναλωτές και λήπτες διαφορετικών αγαθών και υπηρεσιών. Εντέλει, είναι αυτοί που αφορά η συζήτηση, η οποία εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου αποκτά μάλιστα ειδικό ενδιαφέρον και γίνεται συχνά με ένταση.

Τις προηγούμενες ημέρες η Νέα Δημοκρατία και Πρόεδρος της και Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν στη δημοσιότητα τους κεντρικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος για την επόμενη τετραετία. Κεντρικό ρόλο σε αυτούς έχει η «Παραγωγική Ελλάδα», την οποία συνθέτουν δεσμεύσεις σε ένα μεγάλο εύρος πεδίων και ζητημάτων. Από την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος για κάθε πολίτη και νοικοκυριό και την περαιτέρω μείωση των φορολογικών βαρών όπου είναι εφικτό έως τη δρομολόγηση μεγαλύτερων και μεγαλύτερων επενδύσεων που δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία, και από το ξεκλείδωμα χρηματοδότησης για επιχειρήσεις και την αναβάθμιση των μεταφορικών υποδομών έως την ώθηση σε κλάδους αιχμής για την εγχώρια οικονομία, όπως η πρωτογενής παραγωγή, η ναυτιλία και ο τουρισμός. Όχι απλά υποσχέσεις για βελτίωση οικονομικών μεγεθών, αλλά μέτρα που είναι αντιληπτά και αφορούν καθεμιά και καθέναν μας ως φορολογούμενους, ως εργαζόμενους, επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ως αγοραστές και καταναλωτές, και εντέλει ως πολίτες της χώρας.

Η «Παραγωγική Ελλάδα» δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά ένα στοίχημα για να πάμε ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά. Δημιουργώντας ένα περιβάλλον ευημερίας και δημιουργίας, απαλλαγμένο από εμπόδια του χθες. Ένα περιβάλλον ευκαιριών και προοπτικών για όλους.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν δείξει τα προηγούμενα χρόνια πως μπορούν να επιτύχουν έναν τόσο φιλόδοξο και απαιτητικό στόχο. Με τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τελικά την ψήφο των Ελλήνων θα έχουν τη δύναμη να συνεχίσουν και να κάνουν τον προγραμματισμό αυτή πράξη. Με τη σειρά, όλοι εμείς συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια για ισχυρή εντολή σε μία νέα κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα μετατρέψει τις προγραμματικές δεσμεύσεις σε μέτρα και πολιτικές, και θα κάνει την «Παραγωγική Ελλάδα» πραγματικότητα για καθεμία και καθέναν από εμάς. Γιατί η «Παραγωγική Ελλάδα» είναι κοινή μας υπόθεση, και όλοι μαζί θα την χτίσουμε.

* Ο κ. Γιώργος Βρεττάκος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός και υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ