today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου τον Ιούνιο στη Ρουμανία

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας θα επισκεφθεί τον Ιούνιο τη Ρουμανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, Νικολάε Τσιούκα.

Σύμφωνα με τον Τσιούκα, ο Κάρολος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, τον Κλάους Γιοχάνις, που ήταν προσκεκλημένος στη στέψη του στο Λονδίνο, στις αρχές του μήνα.

«Είμαστε στο πρόγραμμα», είπε ο Τσιούκα στους δημοσιογράφους όταν του ζήτησαν να επιβεβαιώσει το ταξίδι του Καρόλου, στις 2 Ιουνίου. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Κάρολος σκοπεύει να επισκεφθεί την Τρανσυλβανία. Το 2006 ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου αγόρασε ένα σπίτι στο χωριό Βίσκρι και το μετέτρεψε σε μουσείο βοτανολογίας, με την οποία έχει πάθος. Το 2015 ίδρυσε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στη Ρουμανία, για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της χώρας και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης.

Ο Κάρολος υπερηφανεύεται ότι είναι μακρινός συγγενής του Βλαντ Γ΄Τσέπες, του διαβόητου βοεβόδα της Βλαχίας που έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «Ο Παλουκωτής» και ενέπνευσε τον μυθικό Κόμη Δράκουλα. Σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ο Βλαντ Τσέπες «έπνιξε την Τρανσυλβανία στο αίμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ