today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Όσοι πιστεύουν ότι έκανα τη δουλειά μου και δεν κρύφτηκα από τα δύσκολα, θέλω να μου ξαναεμπιστευθούν την ψήφο τους

Συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και υποψήφιου στο Βόρειο Τομέα της Β΄Αθήνας στο The President

Τη σιγουριά του ότι η ΝΔ θα πάρει την αυτοδυναμία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σχηματίσει κυβέρνηση, υπογραμμίζει στο Thepresisdent.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο ThePresident και τον δημοσιογράφο Κώστα Πασίση.

Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι και εκλογικό διακύβευμα, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχιστεί η πρόοδος της χώρας και ο ρυθμός ανάπτυξης της.

Παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης μιλά με ειλικρίνεια και για το πρόβλημα της ακρίβειας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει το θέμα «καλύτερα σχεδόν από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Και πολλά από τα μέτρα της χώρας ήδη αντιγράφονται από άλλες χώρες.

Τέλος, σχολιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι κοστολογήθηκε  83 δισεκατομμύρια ευρώ, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και τονίζει ότι «αν εφαρμοστεί θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο».

Αναλυτικά η συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο ThePresident και τον δημοσιογράφο Κώστα Πασίση

– Στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ εμφανίζεται να είναι πρώτο κόμμα με διαφορά πέντε-έως έξι μονάδες. Άρα, είστε πολύ κοντά στο στόχο της αυτοδυναμίας;

Ο στόχος της αυτοδυναμίας θα επιτευχθεί. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την αυτοδυναμία. Ο ελληνικός λαός στις 21 Μαΐου θα αποφασίσει ότι η χώρα δεν γυρίζει πίσω. Η χώρα συνεχίζει αταλάντευτα μπροστά. Και ο μόνος που μπορεί να το εγγυηθεί αυτό είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμος Πρωθυπουργός.

– Ο Πρωθυπουργός ζητά καθαρή εντολή και αυτοδυναμία. Από την άλλη ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μιλά για Προοδευτική Διακυβέρνηση. Αν τελικά προκύψει εμπλοκή, έχετε κάποιο δυνητικό σύμμαχο ή θα πάμε σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις;

Οφείλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Αν θέλουμε να συνεχιστεί η πρόοδος της χώρας και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας που έχουμε πετύχει, χρειαζόμαστε αυτοδυναμία για να παίρνουμε γρήγορα αποφάσεις και να προχωράει η χώρα μπροστά. Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι σε αυτό.

Εγώ κοιτάω μόνο την κάλπη της 21ης Μαΐου και αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Όταν θα ξέρουμε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών θα με ρωτήσετε μετά για ό,τι άλλο θέλετε.

  • Ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου;

Το διακύβευμα των εκλογών της 21ης Μαΐου είναι ένα: να έχουμε ένα αποτέλεσμα τέτοιο που θα θεμελιώνει την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Θέλουμε μια καθαρή νίκη για να είναι ξεκάθαρο σε όλους την επόμενη ημέρα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση και ποιος θα είναι πρωθυπουργός.

– Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ένα πολύ γενναιόδωρο πρόγραμμα ενόψει εκλογών. Ποιο είναι το σχόλιο σας και γιατί οι πολίτες να προτιμήσουν το πρόγραμμα της ΝΔ:

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστολογήθηκε 83 δισεκατομμύρια ευρώ, όχι από εμάς, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ «δεν βγαίνει», η οικονομία μας δεν το αντέχει και αν εφαρμοστεί θα μας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέο μνημόνιο. Η Ελλάδα πέρασε μνημόνια και έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Δεν θα αφήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε χαμένες επειδή κάποιοι θέλουν να τάζουν τα πάντα στους πάντες για να υφαρπάξουν ψήφους.

Αντιθέτως, εμείς έχουμε να επιδείξουμε μετρήσιμο έργο, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα. Η υλοποίηση όλων των προεκλογικών μας δεσμεύσεων του 2019, είναι η καλύτερη απόδειξη της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας  που χαρακτηρίζει την παράταξή μας.

– Η ακρίβεια στην αγορά είναι ένα από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Τελικά τα «καλάθια» της νοικοκυράς απέδωσαν τα αναμενόμενα;

Η ακρίβεια είναι ένα από τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι γεγονός όμως ότι με τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ακρίβειας καλύτερα σχεδόν από όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι έλεγχοι στην αγορά, το «Καλάθι του Νοικοκυριού», το περιθώριο κέρδους και το market pass έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακρίβειας. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι αριθμοί. Είμαστε σταθερά στην χαμηλότερη πεντάδα πληθωρισμού και πληθωρισμού τροφίμων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση παρότι έχουμε διπλάσια ανάπτυξη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πράγμα που θα δικαιολογούσε υψηλότερο πληθωρισμό από τους άλλους και όχι χαμηλότερο.

Σε ένα παγκόσμιο πρόβλημα που λέγεται πληθωρισμός, η Ελλάδα όχι μόνο ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά τα μέτρα που εφαρμόσαμε αντιγράφονται ήδη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

– Ποια είναι η «κληρονομιά» που αφήνετε στο Υπουργείο Ανάπτυξης στο τέλος της τετραετίας;

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το έργο μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων αυτά τα 4 χρόνια. Παραλάβαμε τρία ναυπηγεία κλειστά, παραδίδουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά.  Παραλάβαμε το Ελληνικό «κολλημένο», τώρα προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Παραλάβαμε την PITSOS να θέλει να φύγει από την Ελλάδα, εξασφαλίσαμε την παραγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα. Παραλάβαμε την Creta Farms χρεοκοπημένη και έτοιμη να κλείσει, την διασώσαμε και τώρα κάνει εξαγωγές. Παραλάβαμε το χαμηλότερο ρυθμό επενδύσεων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραδίδουμε τον υψηλότερο ρυθμό επενδύσεων σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Παραλάβαμε το ΕΣΠΑ στη 19η θέση, το παραδίδουμε στην 1η  θέση. Αυτή είναι η «κληρονομιά» που αφήνω στο Υπουργείο Ανάπτυξης και για αυτό θέλω να με κρίνουν οι πολίτες στις 21 Μαΐου. Όσοι πιστεύουν ότι έκανα τη δουλειά μου και δεν κρύφτηκα από τα δύσκολα, θέλω να μου ξαναεμπιστευθούν την ψήφο τους για να κάνουμε ακόμα περισσότερα την επόμενη τετραετία.

– Ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε κατά τη διάρκεια των επαφών σας με το κόσμο στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών;

Γυρίζω όλη τη βόρεια Αθήνα γειτονιά-γειτονιά. Το κλίμα που εισπράττω είναι εκπληκτικό. Οι συμπολίτες μου έχουν αποφασίσει να στηρίξουν και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είμαι αισιόδοξος ότι στις εκλογές αυτές θα έχουμε ποσοστό καλύτερο και από το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ