today-is-a-good-day
21.2 C
Athens

ΚΚΕ για Σύμφωνο Σταθερότητας: Απέναντι στο “στενό κορσέ” τους δυνατό ΚΚΕ

Παρέμβαση στη συζήτηση για την «αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας» πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τα εξής:

«Ένα αντιλαϊκό πολυεργαλείο ενεργοποιείται σε βάρος του λαού από οποιαδήποτε κυβέρνηση της επόμενης μέρας. Επαναφέρεται το “Σύμφωνο Σταθερότητας” σε συνδυασμό με το “Ταμείο Ανάκαμψης” και τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση.

Π.χ. στην Ελλάδα είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση προβλέπονται πρωτογενή πλεονάσματα με προαπαιτούμενα αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις ή μηχανισμούς. Για το παραμικρό που θα εμφανίζεται ως μόνιμη “παροχή” στο λαό θα πρέπει να το αντισταθμίζουν με ισόποση αύξηση της φορολογίας από το μενού των άγριων “πράσινων” φόρων του “Fit for 55” που ψήφισαν όλοι τους εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή με αυξήσεις στα καύσιμα αυτοκίνητου, στην αναβάθμιση κτιρίων, ακόμα πιο τσουχτερά αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια ή με περικοπές κρατικών δαπανών».

«Όλες οι “εξοικονομήσεις” που ο λαός θα πληρώνει από τους διαλυμένους μισθούς του θα ταΐζουν τις αποπληρωμές του “Ταμείου Ανάκαμψης”, του πακτωλού που ξεκοκαλίζουν οι μεγάλοι όμιλοι και θα πριμοδοτούν τη λεγόμενη “πολεμική οικονομία” του ιμπεριαλιστικού σφαγείου στην Ουκρανία» επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και τόνισε καταλήγοντας στην παρέμβασή του:

«Απέναντι στο νέο “κορσέ” που θα φορέσει στο λαό η οποία δεδομένα αντιλαϊκή κυβέρνηση ο λαός μπορεί να τους αντιμετωπίσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ