today-is-a-good-day
19.4 C
Athens

Στη Μολδαβία αύριο ο Κ.Φραγκογιάννης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, μεταβαίνει αύριο στη Μολδαβία, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής, Τεχνολογικής και Επιστημονικής Συνεργασίας Ελλάδας-Μολδαβίας, που θα συνεδριάσει για 4η φορά, την Παρασκευή 12 Μαΐου. Από την πλευρά της Μολδαβίας, επικεφαλής της επιτροπής θα είναι ο υφυπουργός για την Οικονομική Ανάπτυξη και Ψηφιοποίηση, Βαντίμ Γκουμενέ.

Στην ατζέντα της φετινής 4ης Συνεδρίασης περιλαμβάνονται θέματα οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας και επενδύσεων, καθώς επίσης η προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, της ενέργειας, των υποδομών, των τηλεπικοινωνιών και της κυβερνοασφάλειας, της έρευνας και τεχνολογίας, καθώς επίσης στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της περιφερειακής συνεργασίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής, ο Κ. Φραγκογιάννης θα υπογράψει, πέραν του Πρωτοκόλλου της Επιτροπής, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ENTERPRISE GREECE και του αντίστοιχου φορέα της Μολδαβίας INVEST MOLDOVA, καθώς και το Κοινό Σχέδιο Δράσης μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υφυπουργός θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Νίκου Ποπέσκου, καθώς και με τον υπουργό Ενέργειας Βίκτορ Παρλίκοφ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ