today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Προσωρινά κρατούμενος ο 21χρονος για το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο σε βάρος ανήλικου στην Ευαγγελίστρια

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 21χρονος που συνελήφθη για το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο με θύμα 16χρονο, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός κατηγορούμενος, αρνήθηκε τις κατηγορίες όπως του αποδίδονται, αποδεχόμενος τη σωματική βλάβη σε βάρος του ανήλικου. Όπως φέρεται να απολογήθηκε, χτύπησε το θύμα διότι του έκανε μία άσεμνη χειρονομία και τον έβρισε.

Σύμφωνα με τη δίωξη που του απαγγέλθηκε, κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ληστεία (κακουργήματα), επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες με αναφορά στον Αθλητικό Νόμο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Ο 21χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται μαζί με ένα ακόμη άτομο να χτύπησαν τον 16χρονο αφαιρώντας τη ζακέτα του η οποία έφερε διακριτικό ομάδας. Το θύμα της οπαδικής επίθεσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο με κατάγματα στο πρόσωπο και χτυπήματα στα πόδια. Επίθεση δέχτηκε – κατά το ίδιο συμβάν- ένα ακόμη άτομο, όταν επιχείρησε να παρέμβει «πυροσβεστικά».

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό, άγνωστοι ανήρτησαν φωτογραφίες με τη ζακέτα στο TikTok, διαφημίζοντάς το ως «λάφυρο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ