today-is-a-good-day
17.8 C
Athens

Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι – Νεκρός ο φρουρός ασφαλείας

Ένας φρουρός ασφαλείας έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον πέντε μαθητές τραυματίστηκαν όταν ένας έφηβος άνοιξε σήμερα το πρωί πυρ σε σχολείο στο κέντρο του Βελιγραδίου, ανακοίνωσε η σερβική αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης για την επίθεση χρησιμοποίησε το πιστόλι του πατέρα του.

Εισήλθε στο κτίριο στις 8:40 η ώρα το πρωί και, αφού πυροβόλησε τον φύλακα στην είσοδο, άρχισε να πυροβολεί κατά των μαθητών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει συλληφθεί ένας 14χρονος μαθητής. Αστυνομικοί και κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το δημοτικό σχολείο Vladislav RIbnikar στη συνοικία του κεντρικού Βελιγραδίου, Βράτσαρ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.

“Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς”, είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο και διενεργείται έρευνα για τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι επιθέσεις είναι ένα σχετικό σπάνιο φαινόμενο στη Σερβία, όπου οι νόμοι περί οπλοκατοχής είναι πολύ αυστηροί. Ωστόσο, τα δυτικά Βαλκάνια βρίθουν από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα έπειτα από τους πολέμους και τις ταραχές της δεκαετίας του 90.

Οι σερβικές αρχές έχουν χορηγήσει αμνηστία σε πολλούς ιδιοκτήτες που παρέδωσαν ή δήλωσαν τα παράνομα όπλα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ