today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ισχυρή Ελλάδα – Ο Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας της Π.Ε. της Νέας Δημοκρατίας γράφει στο ThePresident

Οι κρίσεις που ζήσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια έδρασαν καταλυτικά ως επιταχυντές των εξελίξεων στη χώρα μας. Η υβριδική απειλή στα σύνορα της χώρας μας, με τους γείτονές μας να εργαλειοποιούν βασανισμένους ανθρώπους, αλλά και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μόλις εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα μας, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πως η εδαφική ακεραιότητα, η αμυντική θωράκιση και η διεθνής μας ισχύς είναι ζητήματα ζωτικής σημασίας.

Του Παύλου Μαρινάκη*

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε πως η εθνική μας ακεραιότητα είναι η πρώτη της προτεραιότητα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι μπορεί να κάνει τη χώρα μας ξανά έναν υπολογίσιμο, ισχυρό, σοβαρό σύμμαχο στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας, όπως η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια προς δυσμάς, ο καθορισμός θαλάσσιων ζωνών με Αίγυπτο και Ιταλία, οι σεισμικές έρευνες που γίνονται για πρώτη φορά για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης, οι αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, αλλά και η παρουσία του Πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι μόνο ορισμένες από τις κινήσεις που διασφαλίζουν την ισχυρή παρουσία της Ελλάδας στον διεθνή χώρο.

Και όσο σημαντική είναι η διπλωματία και η διεθνής υπόσταση της Ελλάδας, άλλο τόσο σημαντική είναι και η αμυντική δυνατότητα της χώρας μας. Της χώρας που υπερασπίζεται τα δίκαιά της σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες δικαίου και στην προκλητικότητα απαντά με ουσιαστικό, γόνιμο διάλογο.

Πρέπει, ωστόσο, να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα, γι’ αυτό και είναι κρίσιμες οι αμυντικές μας υποδομές, όπως τα 24 νέα μαχητικά Rafale, τα 86 εκσυγχρονισμένα F-16 Viper και οι φρεγάτες Belharra. Στεκόμαστε δίπλα στους ενστόλους μας με αυξήσεις στα μισθολογικά τους, με νέα ελικόπτερα και τεθωρακισμένα, με την αναγέννηση των ναυπηγείων μας και της αμυντικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

Όπως έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για εμάς «αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση της οικονομικής ευημερίας είναι η προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας». Και θέλουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους ακρίτες μας, τους ανθρώπους που στην απειλή της Τουρκίας στα χερσαία ανατολικά σύνορα της πατρίδας μας, στάθηκαν στην πρώτη γραμμή. Ο φράχτης στον Έβρο και η επέκτασή του, η οποία θα γίνει όσο κι αν κάποιοι αρνούνται να αντιληφθούν τη σημασία της, αποτελούν ένα έργο εθνικής σημασίας, για τους ανθρώπους που ζουν στα σύνορα της πατρίδας μας και για την ασφάλεια της χώρας.

Η Ελλάδα άλλαξε και η εθνική ανάγκη για την προστασία και υπεράσπιση των συνόρων της υλοποιήθηκε από αυτήν την Κυβέρνηση. Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες θα δείξουν την εμπιστοσύνη τους στο έργο της Κυβέρνησης και θα δώσουν ξανά στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

*Ο Παύλος Μαρινάκης είναι γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ