today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Αιγύπτου

Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας και του υπουργείου Οικονομικών της Αιγύπτου, υπέγραψαν σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του Dr. Mohamed Maait.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη στο πλαίσιο των στενών σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και έρχεται σε συνέχεια παλαιότερης επίσκεψης του κ. Σταϊκούρα στην Αίγυπτο.

Στόχος του Μνημονίου είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων, με σκοπό τον βέλτιστο συντονισμό για τη διαχείριση ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα πραγματοποιείται σε ετήσια βάση συνάντηση των δύο εμπλεκομένων μερών, προκειμένου να συζητήσουν για θέματα που αφορούν στις εγχώριες και διεθνείς οικονομικές εξελίξεις, καθώς και πολιτικές και δράσεις για τη διαχείρισή τους.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που προηγήθηκε της υπογραφής του Μνημονίου, οι υπουργοί Οικονομικών και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών συζήτησαν θέματα που αφορούν στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και της Αιγύπτου, στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών δεσμών μεταξύ των δύο κρατών, καθώς και στις δυνατότητες τόνωσης των επενδυτικών πρωτοβουλιών από τη μία χώρα στην άλλη. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας είναι μέλη η Ελλάδα και η Αίγυπτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ