today-is-a-good-day
24.7 C
Athens

Τάσος Γαϊτάνης: Ένας ερευνητής στην πολιτική!

Ο Τάσος Γαϊτάνης κατέχει ερευνητική θέση στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η φωνή της Νέας Δημοκρατίας δίνoντας μάχες παντού.

Τον γνωρίζετε από τις εμφανίσεις του στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο, ως Εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Άφησε έντονα το αποτύπωμα του στο σχεδιασμό και στην επικοινωνιακή στρατηγική του κόμματος. Έδωσε μάχες σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, προβάλλοντας το μετρήσιμο κυβερνητικό έργο.  Με την έντονη παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προώθησε επιτυχώς τα μηνύματα του κόμματος στα social media. Είναι ένα από τα δυνατά νέα ονόματα στις γαλάζιες λίστες και δη στο Νότιο Τομέα της Αθήνας. Σήμερα αποκαλύπτουμε κάποιες από πλευρές του που δεν γνωρίζουμε.

Επιστήμονας

Σπούδασε Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθηνών (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και έκανε Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές σπουδές στην Ιατρική Φυσική στο University of Surrey και στο Πανεπιστήμιο Πατρών αντίστοιχα. Τα τελευταία 20 χρόνια εργάζεται στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ). Σήμερα είναι Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας, στην βαθμίδα του καθηγητή, με ευθύνη τη λειτουργία του εργαστηρίου προκλινικής απεικόνισης PET/CT, όπου ερευνητικά ασχολείται με την απεικονιστική αξιολόγηση πειραματικών θεραπειών, κυρίως για τον καρκίνο. Παράλληλα, ασχολείται με τα συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας ISO και GLP, ενώ διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και είναι αξιολογητής σε ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οικογενειάρχης 

Είναι παντρεμένος με τη Βέρα Κριεζή και έχουν δύο κόρες.

Στοιχεία του χαρακτήρα του

Διακρίνεται για την εργατικότητα και την πιστή του στις αρχές και τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Παράταξη. Είναι γνωστός για τον ήρεμο και τεκμηριωμένο πολιτικό του λόγο και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρεί ως υπέρτατη αρχή του πολιτικού την Αλήθεια και έχει μια ειλικρινή σχέση με τους πολίτες, με τους οποίους είναι σε μόνιμη επαφή τα τελευταία χρόνια.

Αυτοδιοικητικός 

Είναι Καλλιθεάτης και από νεαρή ηλικία ασχολείται με τα κοινά, αρχικά ως φοιτητής, στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ και στη συνέχεια με την τοπική αυτοδιοίκηση. Από το 2006 έως το 2014 ήταν δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας. Το Σεπτέμβριο του 2014 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας κι έμεινε σε αυτή τη θέση μέχρι τον Αύγουστο του 2019.

Μάχες που έδωσε για τη Νέα Δημοκρατία

Τον Ιανουάριο του 2016, με απόφαση του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίστηκε Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β3 του Νοτίου Τομέα Αθηνών όπου έλαβε σχεδόν 13.000 ψήφους. Από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι την προκήρυξη των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου ήταν Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Στις προσεχείς εκλογές δέχθηκε την τιμητική πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ