17.8 C
Athens

Ρ.Σβίγκου για υπόθεση Γεωργούλη: Ξεκάθαρη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα στο πλευρό των θυμάτων

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν «ξεκάθαρη και απόλυτη, επειδή σε ζητήματα κακοποίησης και έμφυλης βίας, δεν χωράνε, ούτε ναι μεν αλλά, ούτε ίσες αποστάσεις. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή, καμία συγκάλυψη», υπογράμμισε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην υπόθεση Γεωργούλη, σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».

«Εμείς δεν δηλώσαμε ποτέ εξαπατημένοι, όπως είχε δηλώσει η κυρία Μενδώνη στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη», πρόσθεσε. «Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των θαρραλέων γυναικών που καταγγέλλουν τους κακοποιητές τους, στο πλευρό κάθε θύματος που βγαίνει να μιλήσει», υπογράμμισε. Η κ. Σβίγκου είπε ότι «και στην περίπτωση της κ. Χρονοπούλου, αυτό που βλέπουμε, πέρα από το γεγονός της κακοποίησης, είναι και μια δευτερογενής κακοποίηση των θυμάτων, γιατί δεν γίνεται το κάθε θύμα που θέλει να καταγγείλει τον κακοποιητή του, να έχει τον φόβο ότι θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του, ότι θα γίνει πρωτοσέλιδο». Πρόσθεσε ότι «έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γιατί είδαμε ποια φιλοκυβερνητικά μέσα έβγαλαν φόρα παρτίδα τις φωτογραφίες». Αναφορικά με «τα ψεύδη περί διαρροής των στοιχείων της καταγγέλλουσας από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι αυτά «είναι αδιανόητα», κι ότι «τους διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα, γιατί οι πρώτοι και οι μόνοι που δημοσίευσαν τα στοιχεία της, πριν την προσωπική της δήλωση, ήταν τα φιλοκυβερνητικά μέσα». Οπότε αλλού πρέπει να ερευνήσουνε την καταγγελία για το ποιος έδωσε το όνομα», σχολίασε.

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης, η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «αυτό που βλέπουμε και με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες από την Κέρκυρα, είναι μια άθλια προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης μιας γυναίκας, που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της».

Ερωτηθείς σχετικά «με την ομολογία» του αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ότι το Predator έχει εξαχθεί από την Ελλάδα στο Σουδάν με την άδεια της ελληνικής κυβέρνησης, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι αυτή «είναι μια ομολογία ενοχής, η οποία επιβεβαιώνει την έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε ένα εμφύλιο, που μέχρι στιγμής έχει εκατοντάδες νεκρούς και εγκλωβισμένους, μεταξύ των οποίων και Έλληνες». Σημείωσε ότι «εκτός αυτού, δείχνει και τη σύνδεση του καθεστώτος Μητσοτάκη με επιχειρηματίες που κάνανε και business αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας». «Υπάρχει ένα καθεστώς παρακολουθήσεων, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του οποίου είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε.

Αναφορικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Ράνια Σβίγκου είπε ότι «θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες μέρες, και βασίζεται στο τετράπτυχο ‘αύξηση των μισθών, μείωση των τιμών, ρύθμιση των χρεών, ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος’». Πάνω σε αυτό, τόνισε, αναπτύσσεται η πρόταση του κόμματος, «η οποία έχει στο επίκεντρό της τις κοινωνικές ανάγκες και το σύνθημα δικαιοσύνη παντού». Γιατί τόνισε, «θεωρούμε ότι οι πολίτες αξίζουν να ζουν με αξιοπρέπεια και με δικαιώματα, κι ότι η δημοκρατία και οι θεσμοί πρέπει να αποκατασταθούν». Γιατί, συνέχισε, «αυτό που είδαμε όλη την περίοδο της 4ετίας αναφορικά με τον αυταρχισμό της κυβέρνησης, με την παραβίαση σοβαρότατων δημοκρατικών δικλείδων, όπως στην περίπτωση των υποκλοπών, ήταν πραγματικά ανήκουστο στη μεταπολίτευση». Γιατί «οι Έλληνες πολίτες, και ιδιαίτερα η νέα γενιά, θέλουν ελπίδα και προοπτική». «Γιατί», συμπλήρωσε, «σήμερα οι νέοι άνθρωποι ψάχνουν να βρούνε διέξοδο και να φύγουνε από τη χώρα μας, ή ζούνε στη χώρα μας με μισθούς που δεν έχουν καμία σχέση, ούτε με τα προσόντα τους, αλλά ούτε με τις ανάγκες μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης».

Η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «για να μπορέσουν να υλοποιηθούν όλα αυτά, χρειάζεται ένα απολύτως εφαρμόσιμο πρόγραμμα, κοστολογημένο, ρεαλιστικό, το οποίο είναι ριζοσπαστικό με την έννοια ότι έρχεται στον αντίποδα όλων όσων αυτή τη στιγμή υπερασπίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηλαδή την αισχροκέρδεια, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την αύξηση των ανισοτήτων».

Στο ερώτημα περί συγκρότησης κυβέρνησης, αν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έρθει δεύτερος στις εκλογές, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις παρεμβάσεις και τις συνεντεύξεις του, εμείς δεν μιλάμε για κυβέρνηση των ηττημένων». Υπογράμμισε ότι «ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να βγει πρώτο κόμμα, και είναι η πρωτιά του που θα ανοίξει το δρόμο για την προοδευτική κυβέρνηση. Και αυτό σημαίνει σταθερότητα και όχι περιπέτειες στις οποίες θέλει να βάλει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος λέει ότι θα σας πηγαίνω σε εκλογές μέχρι να έχω αυτοδυναμία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ