today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

FSB: 10 χρόνια κάθειρξη σε κάτοικο της Κριμαίας για εμπρησμό σε μονάδα του στρατού και σχεδιασμό επίθεσης σε γέφυρα

Κάτοικος της Κριμαίας, της ουκρανικής χερσονήσου την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης για εμπρησμό σε μονάδα του στρατού και τον σχεδιασμό επίθεσης σε γέφυρα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της FSB, ο άνδρας αυτός, που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2022, κρίθηκε ένοχος από το ανώτατο δικαστήριο της Κριμαίας «για τον εμπρησμό κτιρίου στρατιωτικής μονάδας στη Συμφερόπολη», στην Κριμαία, και την «προετοιμασία για την καταστροφή σιδηροδρομικής γέφυρας».

«Κατά τις έρευνες, ανακαλύφθηκαν μια χειροβομβίδα RGD-5, ένα τηλέφωνο με φωτογραφίες από σιδηροδρομικές γέφυρες της χερσονήσου καθώς και ένα σημειωματάριο που περιείχε ένα σχέδιο με το χέρι για την τοποθεσία κρυψώνα όπλων όπου βρέθηκαν μια αντιαρματική νάρκη και ένας πυροκροτητής», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ρωσικός στρατός έχει βρεθεί αντιμέτωπος με δολιοφθορές σε στρατιωτικές βάσεις ή σε σιδηροδρομικές γραμμές, που χρησιμοποιούνται για μεταφορές εφοδίων, από τότε που ξεκίνησε η επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Αρκετά πρόσωπα έχουν ήδη καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης για εμπρησμό σε κέντρα στρατολόγησης.

Στις αρχές Απριλίου, ο επικεφαλής της FSB, ο Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, κατηγόρησε την Ουκρανία και τους Δυτικούς ότι προσπαθούν να υποκινήσουν τους Ρώσους σε δολιοφθορά και ένοπλη εξέγερση.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης ότι έχουν ανάμιξη σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον Μπορτνίκοφ, 118 «εγκλήματα τρομοκρατίας» έχουν αποτραπεί στη Ρωσία από τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ