today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Πτώση-τραυματισμός του Αντετοκούνμπο, ήττα για τους Μπακς από τους Μαϊάμι Χιτ στο Μιλγουόκι

Ο Τζίμι Μπάτλερ σημείωσε 35 πόντους και μάζεψε 11 ασίστ καθώς οι φιλοξενούμενοι Μαϊάμι Χιτ κέρδισαν με 130-117 τους Μιλγουόκι Μπακς, που αναγκάστηκαν να παίξουν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τραυματίστηκε στη μέση και αποχώρησε, στο 1ο παιχνίδι της σειράς playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

O Έλληνας σούπερ σταρ που είχε μία άσχημη πτώση στο παρκέ, η οποία προκάλεσε τραυματισμό στη μέση, αποχώρησε προσωρινά προς τα αποδυτήρια, γύρισε, δεν μπορούσε να βοηθήσει και έφυγε οριστικά από τον αγώνα, έχοντας αγωνιστεί μόλις 10:50. Σε αυτό το διάστημα σκόραρε 6 πόντους (2/4 δίποντα, 2/4 βολές), μάζεψε τρία ριμπάουντ και έκανε ένα λάθος.

Πλήγμα και για την ομάδα του Μαϊάμι ο τραυματισμό του Τάιλερ Χίρο ο οποίος αποχώρησε-έχοντας πετύχει 12 πόντους- με κάταγμα στο χέρι, λίγο πριν από το ημίχρονο του αγώνα και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο σημείωσε 22 πόντους για τους -όγδοους- Χιτ, οι οποίοι έπαιζαν λιγότερο από 48 ώρες μετά την πρόκριση στα playoffs, κερδίζοντας το Σικάγο σε ένα παιχνίδι αποκλεισμού play-in.

Ο Κρις Μίντλετον ήταν κορυφαίος του Μιλγουόκι με 33 πόντους. Ο Μπόμπι Πόρτις είχε 21 πόντους, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ 16 πόντους και 16 ασίστ.

Ο Ρούι Χατσιμούρα ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει 29 πόντους, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις και οι δύο σημείωσαν double double και το -έβδομο- Λος Άντζελες κέρδισε εκτός έδρας το Μέμφις αποκτώντας προβάδισμα 1-0 στη σειρά των αγώνων.

Στο έκτο παιχνίδι playoffs της καριέρας του, ο Χατσιμούρα ήταν ένας από τους τέσσερις παίκτες των Λέικερς που σημείωσαν τουλάχιστον 21 πόντους, μαζί με τον Όστιν Ριβς με 23, τον Ντέιβις με 22 και τον Τζέιμς με 21.

Το Μέμφις έπαιξε τα τελευταία 5:48 χωρίς τον Μοράντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους.

Ο Καουάι λέοναρντ σημείωσε 38 πόντους κατά τη διάρκεια του πρώτου του παιχνιδιού playoffs μετά από 22 μήνες για να οδηγήσει τους Λος Άντζελες Κλίπερς σε νίκη με 115-110 απέναντι στους οικοδεσπότες του Φοίνιξ στο 1ο παιχνίδι της σειράς του πρώτου γύρου playoffs της Δυτικής Περιφέρειας.

Ο Λέοναρντ πρόσθεσε επίσης πέντε ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ ο Έρικ Γκόρντον είχε 19 πόντους για τους -πέμπτους- Κλίπερς.

Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 27 πόντους, 11 ασίστ και εννέα ριμπάουντ στο πρώτο του παιχνίδι στα playoffs για τους Σανς που ήταν τέταρτοι. Ήταν η πρώτη φορά που το Φοίνιξ έχασε -σε συνολικά εννέα παιχνίδια- με τον Ντουράντ στο γήπεδο. Ο Ντέβιν Μπούκερ σημείωσε 26 πόντους, ο Τόρεϊ Κρεγκ 22 και ο Ντιντρ Άιτον 18 πόντους και οκτώ ριμπάουντ για τους Σανς.

Σε αγώνες για τα playoffs του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ανατολική περιφέρεια
Μιλγουόκι-Μαϊάμι 117-130
Το Μαϊάμι προηγείται στις νίκες με 1-0

Δυτική περιφέρεια
Μέμφις-ΛΑ Λέικερς 112-128
Οι ΛΑ Λέικερς προηγούνται στις νίκες με 1-0

Φοίνιξ-ΛΑ Κλίπερς 110-115
Οι ΛΑ Κλίπερς προηγούνται στις νίκες με 1-0

Στην επόμενη φάση, προκρίνεται η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ