today-is-a-good-day
17.4 C
Athens

Β.Κικίλιας: Τα τελευταία δύο χρόνια φέραμε έσοδα και ανάπτυξη από τον τουρισμό

“Τα τελευταία δύο χρόνια φέραμε έσοδα και ανάπτυξη από τον τουρισμό. Οι πολίτες αναγνωρίζουν και στις δημοσκοπήσεις ότι ο τουρισμός κινεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας και είναι ο τομέας που εγκρίνουν την πολιτική που έχει εφαρμοστεί με ποσοστό 70%” τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Mega.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η ευημερία, η εξασφάλιση των προς το ζην, η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας και του εμπορικού κόσμου είναι τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και αυτά θα κρίνουν τις εκλογές. “Αυτά είναι τα σημαντικά, τα οποία όμως – λυπάμαι που το λέω – αλλά δεν συζητούνται σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Αντί να δούμε τι είχε πει προγραμματικά ο κ. Τσίπρας και τι έκανε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και στη συνέχεια τι είπε και τι έκανε ο Κ. Μητσοτάκης με τη μείωση φόρων και εισφορών και πώς αντιμετώπισε όλες αυτές τις κρίσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών, συζητάμε για θέματα που απασχολούν ελάχιστους, όταν ο κόσμος έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα και έχει την απαίτηση να τα συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την υπόθεση Κασιδιάρη, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι ο ίδιος ήταν αυτός που στο ελληνικό κοινοβούλιο μπήκε μπροστά στον Γ. Λαγό όταν επιχείρησε να βιαιοπραγήσει κατά του κ. Δένδια. “Διαδέχτηκα τον κ. Δένδια στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με βάση τη δικογραφία που σχηματίστηκε προχωρήσαμε στη σύλληψη του Η. Κασιδιάρη, η οποία οδήγησε στην καταδίκη του μαζί με άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Λυπάμαι που τα πολιτικά κόμματα δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν νωρίτερα, προκειμένου να έχουμε τελειώσει και με το διαδικαστικό, δηλαδή ποια θα είναι αυτή η διάταξη που δεν θα αφήνει μια εγκληματική οργάνωση εντός κοινοβουλίου. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα, εγώ δεν έχω παρέμβει ποτέ στη Δικαιοσύνη, ούτε έχω σχολιάσει ποτέ δικαστικούς. Πρέπει όμως να πω πως το γεγονός ότι όλα αυτά συζητούνται εκ των υστέρων δημιουργεί ένα ερωτηματικό” σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με τη φετινή σεζόν η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, τόνισε ότι στην Αθήνα δεν έχει σταματήσει να υπάρχει τουριστική δραστηριότητα ενώ οι πληρότητες στους δημοφιλείς προορισμούς το Πάσχα, αλλά και στις προηγούμενες γιορτές και τριήμερα άγγιξαν το 100%.

Όπως είπε, οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ και Καναδά, το άνοιγμα που έγινε στη Σαουδική Αραβία, και οι αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας που άνοιξαν φέτος μετά την πανδημία θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τον ελληνικό τουρισμό και τα ταξιδιωτικά έσοδα ενώ το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η πολύ μεγάλη αγορά της Ινδίας.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι στους στις πρώτες προτιμήσεις των ταξιδιωτών από Σκανδιναβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία και Ισραήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ