today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τυνησία: Στους 27 οι αγνοούμενοι μετανάστες έπειτα από δύο ναυάγια

Είκοσι επτά μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται έπειτα από δύο ναυάγια που σημειώθηκαν την Παρασκευή και σήμερα Σάββατο στ’ ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του δικαστηρίου στην πόλη Σφαξ, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας.

Τα δύο νέα ναυτικά δυστυχήματα αυξάνουν τον απολογισμό των θυμάτων από τις αρχές Μαρτίου σε περισσότερους από εκατό νεκρούς ή αγνοούμενους σε μια σειρά ναυαγίων στ’ ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που συνέλεξε η δικαιοσύνη, 37 μετανάστες “είχαν φύγει από την ακτή βόρεια της Σφαξ με δύο σκάφη όταν το ένα ναυάγησε το απόγευμα της Παρασκευής”, είπε ο Φάουζι Μασμούντι.

Είκοσι μεταξύ αυτών αγνοούνται και μόνο “17 που βρίσκονταν στο δεύτερο σκάφος” μπόρεσαν να σωθούν, πρόσθεσε.

Ένα άλλο ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, δήλωσε απόψε στο Γαλλικό Πρακτορείο, δίνοντας έναν απολογισμό με “τέσσερις σορούς που περισυνελέγησαν από μια ακτή βόρεια της Σφαξ, τρεις αγνοούμενους και 36 ανθρώπους που διασώθηκαν”. Το ναυάγιο αυτό σημειώθηκε “πιο κοντά στην ακτή” σε σχέση με αυτό της Παρασκευής.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνες για τις συνθήκες των ναυτικών ατυχημάτων.

Ο στόχος είναι επίσης “να βρεθούν οι οργανωτές όλης αυτής της απόπειρας διέλευσης που τους έκαναν να επιβιβαστούν σε σκάφη από λαμαρίνες, τα οποία δεν προσφέρουν ούτε τις ελάχιστες συνθήκες ασφαλείας αλλά είναι φθηνότερα στην κατασκευή από τα ξύλινα”, διευκρίνισε ο Μασμούντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ