today-is-a-good-day
18.9 C
Athens

Εκδήλωση μνήμης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για το δυστύχημα των Τεμπών στην Καλαμαριά

Μαθητές, γονείς, καθηγητές και απλοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους της Καλαμαριάς, συμμετέχοντας το μεσημέρι σε εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Με πορείες απο τα σχολεία τους, κατέληξαν στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, όπου πραγματοποίησαν θεατρικές παραστάσεις, τραγούδησαν και ζήτησαν να υπάρξει δικαιοσύνη.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή, η μητέρα του 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου, που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, Δέσποινα Γκανίδου και διάβασε το αποχαιρετιστήριο γράμμα για τον γιο της.

«Αγαπημένε μου Γιώργο, στα 22χρόνια σου έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου. Κάνεις όνειρα, σχέδια να απολαύσεις κάθε μέρα της, κάθε στιγμή της, να προχωρήσεις με αρχές αξίες και ήθος. Να γνωρίσεις ανθρώπους, να κάνεις νέους φίλους, να ταξιδέψεις, να εξερευνήσεις τον κόσμο της τέχνης, της φιλοσοφίας, της επιστήμης. Θέλεις να πάρεις γρήγορα το πτυχίο σου από το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και να συνεχίσεις για μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό τη σωματιδιακή φυσική», είπε συγκινημένη.

Συνέχισε λέγοντας: «Είσαι ευτυχισμένος, είσαι πάντα χαμογελαστός, περνάς ένα υπέροχο τριήμερο στην Αθήνα με τη φίλη σου και ανεβαίνετε στο μοιραίο τρένο για την επιστροφή. ‘’Ξεκινήσαμε” μου έγραψες στις 7:30 είμαστε στη Λάρισα, έχουμε μια ώρα καθυστέρηση μου είπες στις 11:00. Ταξιδεύετε στο βαγόνι με αριθμό τρία. Λίγο πριν τα Τέμπη δίψασες και πήγες στο μπαρ να πάρεις ένα μπουκάλι νερό και ξαφνικά «έγινε ατύχημα δεν μπορώ να βρω τον Γιώργο δεν απαντάει στο τηλέφωνο» μου είπε η φίλη σου λίγο αργότερα. Από εκείνη τη στιγμή, σε ψάχνουμε σε περιμένουμε εδώ, όμως δεν θα γυρίσεις ποτέ, έφυγες πολύ μακριά μας, σε άλλους τόπους. Πόσο κοστίζει άραγε στη σύγχρονη Ελλάδα ένα μπουκάλι νερό ένα ευρώ ή μήπως μια ανθρώπινη ζωή;» αναρωτήθηκε.

Με τρεμάμενη φωνή η καθηγήτρια του 9ου Γυμνασίου Καλαμαριας, αποχαιρέτησε το παιδί της. «Αντίο λατρευτό μου παιδί, θα σε αγαπάμε πάντα δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Αντίο Δήμητρα, αντίο Κέλλυ, Νικήτα και Γιώργο, πόσο γρήγορα κόπηκε το νήμα της ζωής σας γιατί άραγε; Ήταν μόνο ανθρώπινο λάθος;».

Η πρόεδρος της Ένωσης συλλόγων γονέων μαθητών Καλαμαριάς Ελένη Μαυροπούλου, σημείωσε πως, «θεωρούμε χρέος μας να τιμήσουμε όχι μόνο τα θύματα της Καλαμαριάς αλλά όλα τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπων. Θεωρούμε χρέος μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και η οργή να γίνει δύναμη και αγωνιστικότητα. Φωνάζουμε πως το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Η εκδήλωση έκλεισε με λευκά μπαλόνια που αφέθηκαν να πετάξουν στο ουρανό. Κάθε ένα απο αυτά έγραφε πάνω το όνομα και την ηλικία των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ