today-is-a-good-day
17.2 C
Athens

Qatargate: Σήμερα η απόφαση για την αποφυλάκιση του Α.Παντσέρι

Ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή στις 13 Απριλίου

Το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών εξετάζει σήμερα εάν ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι θα αποφυλακισθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι ή θα παραμείνει στις φυλακές του Σεν Ζιλ όπου κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα sudinfo, ο ένας εκ των συνηγόρων του Αντόνιο Παντσέρι, ο Λοράν Κένς, εκτιμά ότι η βελγική δικαιοσύνη θα μπορούσε να είναι θετική στο να συνεχίσει ο πελάτης του να εκτίει την ποινή του στο σπίτι του υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, όπως έγινε και με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι. Επίσης, όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα, η υπεράσπιση του πρώην ευρωβουλευτή θα εστιάσει και στο γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας στα μάτια και κατάθλιψη.

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη η σύζυγος του Παντσέρι, σύμφωνα με την sudinfo, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ευρωβουλευτής είναι ο μόνος από τους προφυλακισμένους για το λεγόμενο «Κατάργκεϊτ», που έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις βελγικές αρχές.

Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ