today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Αρσάκειο: Μέσα στην ημέρα θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες σχετικά με το περιστατικό bullying

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο σχετικά με το περιστατικό bullying κατά 15χρονου μαθητή που σημειώθηκε μέσα στον χώρο του ιδιωτικού σχολείου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, εντός της ημέρας αναμένεται να κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τον Σύλλογο Διδασκόντων. Παράλληλα, αναφέρεται ότι έχει ήδη υποβληθεί κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Αρσακείου έχει ως εξής:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι -σύμφωνα με την ΕΡΤ- έξι μαθητές ακινητοποίησαν την περασμένη Παρασκευή τον 15χρονο συμμαθητή τους και του πέρασαν πετονιά στο λαιμό και το σώμα του. Όταν οι δράστες βγήκαν από την αίθουσα, ο 15χρονος έβγαλε την πετονιά και πήγε στο ιατρείο του σχολείου για τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν αποκάλυψε την επίθεση που δέχτηκε από τους έξι ανήλικους. Ο 15χρονος αποκάλυψε τα γεγονότα αργότερα στη μητέρα του και οι γονείς του το βράδυ της Παρασκευής, κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ