today-is-a-good-day
23.7 C
Athens

Ν.Σοφιανός: Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με ισχυρό ΚΚΕ

«Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός έχει τη δύναμη να τιμωρήσει και να δώσει θετική διέξοδο στη χώρα, να βάλει φρένο στον κατήφορο που πληρώνουμε ακριβά», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ότι «αυτό που ζούμε δεν ήρθε από το πουθενά, είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών και μεταμνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν όσοι κυβερνούν και κυβέρνησαν τη χώρα είτε ως αυτοδύναμες κυβερνήσεις είτε ως κυβερνήσεις συνεργασίας».

Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι το ΚΚΕ «καταδίκασε την εισβολή του Πούτιν στη Ρωσία και διαδήλωσε και στη ρωσική και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα», σημειώνοντας παράλληλα ότι «ο λαός είναι αντίθετος στην εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση μεταξύ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με Ρωσία και Κίνα που γίνεται στην Ουκρανία».

Για το Μεταναστευτικό τόνισε ότι «γίνεται συζήτηση για τον φράχτη και όχι για τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα παρκαρίσματος ανθρώπινων ψυχών» και σημείωσε ότι «η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από αυτή τη συμφωνία.

Αναφορικά με όσα συνέβησαν με καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής είπε ότι «η συγκεκριμένη ενέργεια μιας παράταξης δεν χαρακτηρίζει το φοιτητικό κίνημα. Το φοιτητικό κίνημα έχει δώσει τη δική του σφραγίδα σε όλες τις εξελίξεις και δεν είναι τυχαίο που η «Πανσπουδαστική» βγήκε και θα ξαναβγεί πρώτη δύναμη με την ψήφο χιλιάδων φοιτητών».

Μιλώντας για το Ασφαλιστικό και τις πολύ μεγάλες διαδηλώσεις στη Γαλλία, τόνισε ότι «οι αγώνες της εργατικής τάξης της Γαλλίας έχουν συγκλονίσει τη χώρα και έχουν καταρρακώσει τον Μακρόν που τον τιμούσε, όταν έβγαινε, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα».

Υπογράμμισε ότι «το σύνθημα των Γάλλων εργατών «δεν θα πεθάνουμε δουλεύοντας» αφορά και τους Έλληνες εργαζόμενους διότι με τον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προηγούμενους νόμους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έφτασαν στα 67 τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με 40 χρόνια εργάσιμου βίου».

«Δηλαδή, οι σημερινές νέες γενιές δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν σύνταξη γιατί (οι κυβερνήσεις) έφτιαξαν έναν εργασιακό Μεσαίωνα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με μερική απασχόλη, με part-time, με δελτία παροχής υπηρεσιών, μια εργασιακή ζούγκλα που έφτιαξαν τα μνημόνια που ψήφισαν και τα οποία παραμένουν σε ισχύ παρά το γεγονός ότι, υποτίθεται, έχουμε τελειώσει με την εποπτεία».

Σημείωσε πως στην Ελλάδα «για το έγκλημα στα Τέμπη έγιναν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις από το 2012 και τόνισε πως όταν οι λαοί θέλουν μπορούν να στριμώξουν κυβερνήσεις και να έχουν νίκες».

Ανέφερε ότι «για ένα μεγάλο κομμάτι του λαού η ΕΕ είναι εχθρική», όπως θεωρεί ότι «βλέπει εχθρικά το ΝΑΤΟ και το κράτος που είναι αδιάφορο για τη ζωή, ένα κράτος που μετρά νεκρούς στο Μάτι και στα Τέμπη διότι νόμος του είναι το κέρδος».

«Να ταυτίσουμε την πολιτική μας θέση με αυτό που αισθανόμαστε, με ψήφο στο ΚΚΕ που είναι η σίγουρη ψήφος που αλλάζει τα πράγματα» τόνισε.

Επίσης ζήτησε «να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο εργασίας οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό που θα εργάζονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ