today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δ. Κουτσούμπας: Η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, καθώς σήμερα αποχαιρετάμε τον πολύτιμο σύντροφο και φίλο Τάσο Χρονά

«Θα ήθελα να ξεκινήσω κάπως διαφορετικά τη σημερινή μου παρέμβαση, εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.

Όμως η συναισθηματική φόρτιση είναι μεγάλη, καθώς σήμερα σε λίγη ώρα, αποχαιρετάμε έναν πολύτιμο σύντροφο και φίλο, τον Τάσο Χρονά που έφυγε προχθές από τη ζωή, ο οποίος για πολλές δεκαετίες, από όποιο μετερίζι -είτε ως γιατρός στο Νοσοκομείο και διευθυντής της ακτινολογικής κλινικής είτε ως δημοτικός σύμβουλος Λαμίας είτε ως περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς είτε ως στέλεχος του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής για πολλά χρόνια, γνωστός στη Φθιώτιδα και σε όλη την περιοχή της Στερεάς- πρόσφερε στον εργαζόμενο λαό μέσα από όλες αυτές τις ιδιότητες, στην νεολαία, πρόσφερε την επιστημοσύνη του, τις γνώσεις του, την αγωνιστικότητά του, για να κάνει ευτυχισμένους τους ανθρώπους για να υπερασπιστεί το δίκιο του αγώνα του λαού μας και της περιοχής μας για μια καλύτερη κοινωνία» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έναρξη της σημερινής του ομιλίας στο Star Forum 2023 στη Λαμία.

Ολοκλήρωσε την συναισθηματικά φορτισμένη εισαγωγή του με τα λόγια «καλό ταξίδι».

«Για το ΚΚΕ η ενημέρωση αποτελεί βασικό λαϊκό δικαίωμα και αυτή η περιφερειακή τηλεόραση μπορεί να παίξει έναν ιδιαίτερο ρόλο τόσο στο να εντοπίζει και να αναδεικνύει τα σημαντικά προβλήματα των λαϊκών οικογενειών της περιφέρειας, όσο και να προβάλλει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων επαγγελματιών, των νέων» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του ομιλία στο Star Forum 2023, που διοργανώνει στην Λαμία ο τ/σ Star Κεντρικής Ελλάδας για τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, το ΚΚΕ διαχρονικά στηρίζει δίκαια αιτήματα των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ ώστε χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς να μπορούν να συμβάλλουν στην ενημέρωση του λαού για όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών με το γνωστό εκβιαστικό δίλημμα περί “ακυβερνησίας” ή “σταθερότητας” λέγοντας ότι την “σταθερότητα” θα εξασφαλίσει η αυτοδυναμία του δικού του κόμματος».

«Αυτή την “σταθερότητα” την έζησε στο πετσί του ο λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια και με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και με την επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας και με την ενεργειακή κρίση και με την ακρίβεια που κατατρώει το εισόδημά του» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι όλα αυτά, «όσο κι αν η κυβέρνηση της ΝΔ τα ονομάζει, “εισαγόμενα” είναι αποτελέσματα μιας πολιτικής στην οποία και η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν υλοποιήσει μέχρι τα μπούνια».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι το ίδιο δίλημμα «σερβίρεται σε διάφορες εκδοχές και από άλλα κόμματα» και αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο «”σταθερότητα” σημαίνει η συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας που ονομάζει “προοδευτική” με συμμετοχή του ίδιου, πιθανόν του ΠΑΣΟΚ από την πρώτη κάλπη “για να μην μπει η χώρα σε περιπέτειες”, όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Την “σταθερότητα” στο αποκρουστικό σύστημα που ζούμε μπορεί να την προσφέρει η κάθε είδους Σοσιαλδημοκρατία, είτε του ΣΥΡΙΖΑ, είτε του ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται όμως για σταθερότητα και για ασφάλεια για το λαό μας» τόνισε.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στην «λύση υπέρ της “σταθερότητας”» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, «που είναι μια συγκυβέρνηση είτε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό πρόσωπο εκτός των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα».

Χαρακτήρισε την τελευταία πρόταση «αποκαλυπτική», γιατί, «αποδεικνύει ότι όλοι σε αυτόν τον τόπο μπορούν να πάνε με όλους, αφού, παρά τις διαφορές στα επιμέρους, τους ενώνει μια συμφωνία σε μεγάλα ζητήματα, στη στρατηγική κατεύθυνση, που θα καθορίσει τελικά την αντιλαϊκή πολιτική της επόμενης κυβέρνησης».

«Σήμερα αυτή η κοινή κατεύθυνση εκφράζεται με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την “απελευθέρωση” ενέργειας, σιδηροδρόμων και Ννερού, με επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς και τυχοδιωκτισμούς, με την επίθεση σε λαϊκές κατοικίες για να στηριχτούν οι τραπεζίτες σε μια περίοδο που κυοφορείται νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση διεθνώς. Γι’ αυτό όλοι τους θέλουν να αποσπάσουν τη στήριξη ή τουλάχιστον την ανοχή του λαού σε μια πολιτική που τελικά είναι αυτή που συσσωρεύει ακόμα περισσότερη αστάθεια και ανασφάλεια για τον ίδιο το λαό».

«Τα ιδιαίτερα ζητήματα που απασχολούν τον λαό και τη νεολαία τής περιοχής συνδέονται και καθορίζονται από τις γενικότερες πολιτικές που ακολουθούνται» είπε, στη συνέχεια, και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, τονίζοντας πως «ο λαός της περιοχής δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα δισεκατομμύρια που διαφημίστηκαν στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού».

Όπως σημείωσε, «οι επενδύσεις που παρουσιάστηκαν», στις οποίες αναφέρθηκε διεξοδικά, «είναι επί της ουσίας έργα που δεν έρχονται να ικανοποιήσουν τις δικές του ανάγκες, αλλά να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν ακούστηκε κουβέντα» ούτε για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργαζόμενων σε αυτήν, ούτε για τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής.

Υπογράμμισε την αναγκαιότητα πολύπλευρης κρατικής βοήθειας και σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τη θωράκιση από φυσικές καταστροφές για να παραμείνουν οι νέοι άνθρωποι στην περιοχή, ενώ σημείωσε, ιδιαίτερα, ότι το ΚΚΕ παλεύει για αποζημιώσεις 100% στο λαό της Β. Εύβοιας «κόντρα στις ψευτοϋποσχέσεις στο λεγόμενο σχέδιο ανασυγκρότησης Μπένου που είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μεγάλων συμφερόντων σε βάρος των λαϊκών αναγκών».

Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ΚΚΕ «δεν έχει απλά διαφορές, αλλά βρίσκεται απέναντι στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους». «Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ. Δεν θα μεταλλαχτεί ούτε σε στήριξη, ούτε σε ανοχή σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποια σύνθεση κι αν έχει, όποια κόμματα κι αν την αποτελούν» τόνισε.

«Μόνο όφελος για τον λαό θα είναι και η εκλογή περισσότερων βουλευτών του ΚΚΕ στους νομούς τής περιοχής, σε όλους τους νομούς της χώρας. Να εκλεγεί βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα, όπου και η δική μου υποψηφιότητα σηματοδοτεί το ενδιαφέρον και την ενασχόληση του κόμματος με τα προβλήματα του λαού της περιοχής. Και στην Κεντρική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα, να είναι όσο πιο αδύναμα είναι τα κόμματα που -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- προαλείφονται για την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση. Και την ίδια ώρα, όσο πιο ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός για να διαμορφώσει πραγματικές θετικές εξελίξεις προς όφελός του» προσέθεσε.

«Το ΚΚΕ είναι εδώ για να ανοίξει ο δρόμος για να γίνει ο λαός πραγματικός νοικοκύρης στον τόπο του, για να έχει αυτός την εξουσία, για να μπορεί να διαφεντεύει τον πλούτο του» είπε μεταξύ άλλων, ο Δ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ είναι έτοιμο από σήμερα για να συμβάλει, να πάρει μέρος σε μια τέτοια διακυβέρνηση, μιας τέτοιας γνήσιας εξουσίας του λαού. Γιατί έχει πρόγραμμα που βάζει στο επίκεντρο μόνο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό επιστημονικό σχέδιο, εργατική-λαϊκή συμμετοχή και έλεγχο. Μια εξουσία που ξεμπερδεύει με τους κηφήνες που ζουν από την εργασία των πολλών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ