today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Άρχισε στην αρμόδια επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για τους φαρμακευτικούς συλλόγους

Άρχισε στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Φαρμακευτικοί Σύλλογοι – Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος – Ινστιτούτο Φαρμακευτικών Επιστημονικών Ερευνών και άλλες ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Το νομοσχέδιο, το οποίο είχε θετική αντιμετώπιση από την πλειοψηφία των κομμάτων, περιλαμβάνει και ρύθμιση για την παράταση μέχρι τις 30.9.2023 των διατάξεων των άρθρων 63 έως και 89, 91 έως και 94 του ν. 5034/2023 (Α ́ 69) καθώς και των διατάξεων των άρθρων 18 και 19 του ν. 5007/2022 (Α ́ 241), οι οποίες σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Ο παριστάμενος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είπε ότι ακόμα και όσοι διαφωνούσαν στο εάν πρέπει να παρατείνονται ή όχι οι διατάξεις αυτές, μπορούν να αντιληφθούν την σκοπιμότητα. «Η παράταση που είχαμε δώσει ήταν μέχρι τις 30 Ιουνίου. Δεδομένου ότι έχουμε εκλογές στις 21 Μαΐου, μπορεί ή να έχεις μία καινούργια κυβέρνηση η οποία πάλι θα πρέπει να έχει μια κυρίαρχη δυνατότητα να δει πως θα εφαρμόσει όλες αυτές τις διατάξεις, ή μπορεί να έχεις μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Επειδή (οι διατάξεις αυτές) αναφέρονται σε μετακινήσεις προσωπικού, για να μην υπάρξει κάποιο κενό, που να δημιουργηθεί ένα πρόβλημα σε συνθήκες που δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η Βουλή, ενδεχομένως, ή θα είναι μία νέα κυβέρνηση, αν υλοποιηθούν σενάρια οποιασδήποτε συγκυβέρνησης στο κομμάτι της απλής αναλογικής, οπότε πάλι αυτή η κυβέρνηση δεν έπρεπε να έχει ένα ασφυκτικό πλαίσιο ενός μήνα να δράσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ