today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Γ.Οικονόμου για εκλογές: Θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω

«Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας. Εκεί θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα γυρίσουμε πίσω. Εμείς ζητούμε ισχυρή εντολή σε αυτήν την κάλπη με ένα αποτέλεσμα, που θα καθορίσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη χώρα την επόμενη ημέρα. Ζητούμε καθαρή εντολή, ώστε σε περιβάλλον ενισχυμένης αναλογικής να σχηματισθεί σταθερή κυβέρνηση», τόνισε απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου. Κληθείς, δε, να απαντήσει σε ερωτήσεις μετεκλογικών συνεργασιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε τα εν λόγω ερωτήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ρωτήστε αυτούς, που πιστεύουν στην απλή αναλογική, εμείς έχουμε κρυστάλλινη και πεντακάθαρη θέση επί του θέματος».

Σε ερώτηση για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι «εμείς πιστεύουμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα, εκείνοι πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν. Ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει ότι η χώρα παρανομεί με τον φράχτη στον Έβρο και ο κ. Παπαδημούλης ζητά να σταματήσει η χρηματοδότηση για το φράχτη, πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές αντιλήψεις. Εάν επέστρεφε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέφερε τη χώρα στο στάτους του 2019» είπε, παραπέμποντας στην Ειδομένη, τη Μόρια και στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

Ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προσθέτοντας ότι «όλοι θέλουμε διαιτησίες υψηλού επιπέδου σε ένα ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ