today-is-a-good-day
17.6 C
Athens

Εκλογές 2023: Γιατί ο Μητσοτάκης επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο της «τερατογένεσης»

Διμέτωπο αγώνα, με «σφυροκόπημα» στο ΣΥΡΙΖΑ και ασφυκτικό πρέσινγκ στο ΠΑΣΟΚ, ξεκινά η κυβέρνηση, μπαίνοντας στη τελική ευθεία πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός προτάσσει  το σκληρό δίλημμα: αυτοδυναμία ή ακυβερνησία, σε αντιδιαστολή με τα σενάρια τερατογένεσης με συγκυβέρνηση Τσίπρα-Ανδρουλάκη- Βαρουφάκη, που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο…

Του Κώστα Πασίση

Με το …καλημέρα, η ΝΔ στρίμωξε την Κουμουνδούρου στα σχοινιά  με ένα διπλό κτύπημα, καθιστώντας την υπόλογο έναντι της κοινής γνώμης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος σε ομιλία του  στο 4ο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας δήλωσε ότι «είναι ανάγκη να ξαναδούμε το φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών».

«Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι περιμένει τους πολίτες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας ας ανατρέξει κανείς στην τοποθέτηση του πρώην Αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, Ι. Δραγασάκη. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης» επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, η ΝΔ ζήτησε και την παραίτηση Ραγκούση, ύστερα από δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας «Political», που κάνει λόγο για πολυτελή κατοικία στην Πάρο με δάνειο για τρίτεκνους…

Ο πρώην υπουργός πάντως έκανε λόγο για λασπολογία και  υποστήριξε ότι δεν είναι βίλα και του ανήκει το 50%, καθώς το άλλο 50% ανήκει στην πρώην σύζυγό του.

Μετά το «όχι» Ανδρουλάκη σε πρωθυπουργία Μητσοτάκη ή Τσίπρα, το ρήγμα ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έγινε ακόμη πιο βαθύ.

Η απόφαση που ελήφθη στο Μαξίμου είναι η κυβέρνηση να απαντά σε όλες τις προκλήσεις προερχόμενες από τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος δείχνει, αν και δεν το ομολογεί δημοσίως, την προτίμηση του στην Κουμουνδούρου, όπως αναφέρει συνεργάτης του Πρωθυπουργού.

Το στενό μαρκάρισμα, όμως στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ που άσκησε η κυβέρνηση για τον άγνωστο Πρωθυπουργό Χ, φαίνεται ότι είχε αποτέλεσμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε νέα συνέντευξη του έδωσε διευκρινίσεις για τον Πρωθυπουργικό γρίφο…

«Οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί είναι οι αρχηγοί όλων των κομμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά, βάζοντας στο «κάδρο» και τον εαυτό του, διπλά από τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα.

«Είναι λογικό, είπε ότι ‘είμαι και γω εδώ’». Αυτό που δεν είναι λογικό είναι οι γρίφοι», απάντησε με νόημα η κυβέρνηση.

Στόχος η πολιτική σταθερότητα

Για την κυβέρνηση όμως, το …Δάσος είναι η αυτοδυναμία και αυτό το λέει καθαρά και σε όλους τους τόνους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μάλιστα σε ομιλία του στη Γλυφάδα επανέφερε στο προσκήνιο το σενάριο της τερατογενεσης, με συγκυβέρνηση Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη, ζητώντας απ’ όσους μιλούν για προοδευτικοί διακυβέρνηση, να δώσουνε εξηγήσεις για το πως τη φαντάζονται…

Και ο λόγος που το έκανε είναι γιατί ήδη στο παρασκήνιο τα σενάρια για περίεργες συνεργασίες και συγκυβερνήσεις με πρωθυπουργό είτε πολιτικό, είτε τεχνοκράτη οργιάζουν…

Προς επίρρωση αυτού έμπειροι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η σχετική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έγινε τυχαία…

Στη χώρα δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για σταθερές και αποτελεσματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μη αφήνοντας περιθώρια για άλλες ερμηνείες, που κινούνται στον αστερισμό της ουτοπίας, με τις διακηρυγμένες θέσεις των κομμάτων.

Στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θα ψηφίσει και τι θα απορρίψει, αν θα κατοχυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ή θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε πίσω», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δηλώνοντας ότι  «οι κυβερνήσεις συνεργασίας νομοτελειακά οδηγούν σε περιπλοκές στη διακυβέρνηση, σε πιο αργές ταχύτητες στη λήψη αποφάσεων»…»

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών είδε το φως της δημοσιότητας και το πρώτο προεκλογικό κυβερνητικό σποτάκι, που τονίζει τα δυνατά χαρτιά της κυβέρνησης που είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των φόρων, η ψηφιοποίηση του κράτους, η προσέλκυση επενδύσεων και η αμυντική θωράκιση της χώρας.

Ένα «πακέτο» μέτρων που υποστηρίζει  το αφήγημα της αυτοδυναμίας πάνω στην οποία είναι δομημένη η στρατηγική της κυβέρνησης.

Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι η προσέγγιση των αναποφάσιστων και των κεντρώων νοικοκυραίων, που θέλουν σταθερότητα και όχι σε περιπέτειες και φυσικά η συσπείρωση των οπαδών του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ