today-is-a-good-day
24.4 C
Athens

Ο Σούνακ έθεσε το θέμα της δικαστικής μεταρρύθμισης στον Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ έθεσε το ζήτημα της δικαστικής μεταρρύθμισης που επιχειρεί στο Ισραήλ η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες, κατά την διάρκεια συνάντησης μαζί του στο Λονδίνο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την σημασία της διασφάλισης των δημοκρατικών αξιών, στις οποίες στηρίζεται η σχέση μας, και εντός της προτεινόμενης δικαστικής μεταρρύθμισης στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το γραφείο του Ρίσι Σούνακ.

Τον Μπενιαμίν Νετανιάχου υποδέχθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές καθώς έφθανε στο πρωθυπουργικό γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ισραηλινές σημαίες και φώναζαν: «Νετανιάχου στην φυλακή, δεν μπορεί να μιλάς εκ μέρους του Ισραήλ» ή «Δεν μπορείς να χαίρεσαι ένα σαββατοκύριακο στο Λονδίνο όταν γκρεμίζεις την δημοκρατία!».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των δύο πλευρών, Σούνακ και Νετανιάχου συζήτησαν επίσης την ενίσχυση της σχέσης ανάμεσα στην Βρετανία και το Ισραήλ, θέματα ασφάλειας και άμυνας, περιλαμβανομένης της απειλής που συνιστά το Ιράν.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός παρέμεινε λιγότερο από μία ώρα στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο γενικός εισαγγελέας του Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα τον Νετανιάχου ότι παραβιάζει τον νόμο αγνοώντας την σύγκρουση συμφερόντων στην εν εξελίξει δίκη του για διαφθορά και την επιχείρησή του για την δικαστική μεταρρύθμιση που ενισχύει τον ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας επί της δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ