today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Γερμανία: Για ελλείψεις στην αγορά και οικονομικές ζημιές, λόγω της απεργίας της Δευτέρας στις συγκοινωνίες, προειδοποιεί η BGL

Για το ενδεχόμενο σημαντικών προβλημάτων στον εφοδιασμό της αγοράς την επόμενη εβδομάδα εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες, προειδοποιεί η Ένωση Φορτηγών Μεταφορών (BGL).

«Η απεργία (που έχουν κηρύξει η συνδικαλιστική οργάνωση Ver.di και η Ένωση Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους EGV) για τη Δευτέρα θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε πολλούς οδηγούς φορτηγών και δρομολόγια.

Υπάρχει ο κίνδυνος χάους στον εφοδιασμό και οι ζημιές, εάν τα προϊόντα δεν παραδοθούν εγκαίρως, μπορεί να φθάσουν σε ύψος εκατομμυρίων ευρώ», προειδοποίησε ο επικεφαλής της BGL Ντιρκ Ένγκελχαρτ και ζήτησε από την κυβέρνηση να άρει κατ’ εξαίρεση για μεθαύριο την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών στους αυτοκινητοδρόμους τις Κυριακές. «Πρέπει να ανατραπεί η απαγόρευση της Κυριακής, διαφορετικά τα φορτηγά δεν θα κυκλοφορούν για 48 ώρες και τα κενά στα ράφια θα είναι αναπόφευκτα. Αυτό θα μπορούσε να μετριάσει σε μεγάλο βαθμό το χάος και τη ζημιά στην οικονομία που προκαλεί η Ver.di», πρόσθεσε.

Με την απεργία της Δευτέρας, η Ver.di διεκδικεί αυξήσεις κατά 10,5% και τουλάχιστον επιπλέον 500 ευρώ μηνιαίως, ενώ η EVG ζητά αυξήσεις ύψους 12% και τουλάχιστον επιπλέον 650 ευρώ/μηνιαίως. Οι απεργιακές κινητοποιήσεις συνολικά 500.000 εργαζομένων στα τρένα, στα υπεραστικά λεωφορεία, σε πολλά αεροδρόμια και στο προσωπικό των αυτοκινητοδρόμων εκτιμάται ότι θα προκαλέσει άνευ προηγουμένου προβλήματα σε όλη τη Γερμανία, με τις συνέπειες να γίνονται ήδη αισθητές από την Κυριακή το απόγευμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ