today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κρίστερσον: Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η Φινλανδία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία

Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι η Φινλανδία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία, ανέφερε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον ερωτηθείς σχετικά κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν μετά την Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

«Μερικές ημέρες νωρίτερα γνωρίζαμε το γεγονός ότι η υπήρχε η πιθανότητα αυτό να συμβεί», σημείωσε ο κ. Κρίστερσον (σύμφωνα με την αγγλική μετάφραση) και προσέθεσε ότι « η Φινλανδία και η Σουηδία ήθελαν να γίνουν μαζί μέλη του ΝΑΤΟ. Το είπαμε αυτό σε πολλές περιπτώσεις, αλλά επίσης γνωρίζαμε ότι καθεμία από τις 30 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έπρεπε να λάβει τις δικές της αποφάσεις. Αυτό δεν ήρθε ως έκπληξη. Δεν ήταν επιλογή μας αλλά βεβαίως σεβόμαστε την Τουρκία όταν φτάνουμε στην απόφαση».

«Η Σουηδία είναι πιο ασφαλής χώρα τώρα σε σχέση με πριν, και όλοι πιστεύουμε ότι είναι καλό για την ασφάλεια της περιοχής το γεγονός ότι η Φινλανδία γίνεται μέλος ακόμη και πριν να γίνει η Σουηδία μέλος. Αλλά πιστεύουμε ότι θα γίνουμε μέλος πολύ σύντομα», επισήμανε ο Ουλφ Κρίστερσον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ