today-is-a-good-day
11.3 C
Athens

«Κλείδωσε» τον τίτλο η Μπαρτσελόνα

Ο Κεσιέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ολοκλήρωσε μία σπουδαία ανατροπή στο «Καμπ Νου» και η Μπαρτσελόνα στέφθηκε για τρίτη φορά εφέτος θριαμβεύτρια σε clasico (3-1 συνολικά στη σεζόν 2022-23), ενώ ουσιαστικά «κλείδωσε» τον τίτλο, με μόλις 12 αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της LaLiga.

Οι πρωτοπόροι «μπλαουγκράνα» νίκησαν 2-1 την Ρεάλ Μαδρίτης, για την 26η αγωνιστική, αυξάνοντας τη διαφορά από τους Μαδριλένους στους 12 βαθμούς!

Οι Καταλανοί βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο στο 9΄, μετά το αυτογκόλ του Αραούχο, αλλά φρόντισαν με τον Σέρτζι Ρομπέρτο λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να ισοφαρίσουν και να πάρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια στο 1-1.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της κυκλοφορίας της μπάλας, πίεσαν, αλλά έπρεπε να συμπληρωθούν 92 λεπτά για να φτάσουν στην ανατροπή. Αυτή ήρθε δια… ποδός Κεσιέ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-1, χαρίζοντας το πολύτιμο +12 στην Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπαλντέ, Ρομπέρτο (77′ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια (84′ Τόρες), Λεβαντόβσκι, Γκάβι

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρίντιγκερ, Νάτσο (62′ Μεντί), Μόντριτς (76′ Θεμπάγιος), Καμαβινγκά (76′ Τσουαμενί), Κρόος (62′ Ροντρίγκο), Βαλβέρδε (76′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Βινίσιους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ