today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Συνεχίστηκε το ερυθρόλευκο σερί

Ήταν ένα ντέρμπι από τα παλιά! Ο Παναθηναϊκός, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όχι μόνο το πάλεψε, αλλά έφτασε μια ανάσα από τη νίκη, αλλά στην τελευταία επίθεση που είχαν οι “πράσινοι” έκαναν λάθος και έτσι οι “ερυθρόλευκοι” έφυγαν νικητές στο ΟΑΚΑ με σκορ 74-76.

Μπέικον, Λι, Γκριγκόνις και Γκουτάιτις ήταν οι πρώτοι σκόρερ  για τους “πράσινους” με 17, 14 13 και 10 πόντους, αλλά αυτή τη φορά κάποιες αδράνειες στην άμυνα δεν επέτρεψαν τη νίκη στο Τριφύλλι. Από την άλλη ξεχώρισαν οι Λαρετζάκης με 13 και ΜακΚίσικ – Κάνααν με 12π.

Το ματς

Με τους Λι, Ουολτερς, Μπέικον, Ουίλιαμς και Γκουτάιτις ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες (6-6) στο 4’, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν ένα 2-8 και κατάφεραν να ξεφύγουν με 8-14.

Όμως η «κατάρα» των τραυματισμών δεν έλεγε να σταματήσει, καθώς ο Μπέικον έπεσε άτσαλα στο παρκέ και πήγε υποβασταζόμενος στον πάγκο. Παρόλα αυτά το Τριφύλλι αντέδρασε και με ένα 7-2 μείωσε στον πόντο (15-16) στο 8’ και με τις αλλαγές που έκανε στα πρόσωπα ο Σερέλης, βελτίωσε την άμυνα και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ισόπαλο με 21-21.

Οι δύο ομάδες συνέχιζαν την αμυντική τους προσήλωση και στις αρχές της 2ης περιόδου, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τα 6.75 και κατάφερε να ξεφύγει με 8 (25-33) και ένα 0-10 σερί στο 14’, μιας και οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και όλα τα σουτ γινόντουσαν από δύσκολες προϋποθέσεις.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν η δημιουργία, μιας και δεν μπορούσαν οι βρουν τις σωστές καταστάσεις για σκοράρισμα. Έτσι οι Πειραιώτες έβλεπαν το… καλάθι ως «βαρέλι» και «πυροβολούσαν» από το τρίποντο και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 12 (33-45) στο 18’.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 38-45 μετά από ένα 5-0 και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί με 38-46, ύστερα από τη βολή του ΜακΚίσικ.

Με δύο σερί τρίποντα από Μαντζούκα και Μπέικον το Τριφύλλι κατάφερε να μειώσει στους 5 (44-49), με την έναρξη του 3ου δεκαλέπτου. Όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ, μιας και ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες λύσεις και σε συνδυασμό και με την ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι έφερε ξανά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (46-56) στο 25’.

Όμως οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα 6-0 και μείωσαν στους 4 (52-56), μιας και πίεζαν κάθε μπάλα σε άμυνα και επίθεση και έτσι έφερε το ματς στα μέτρα τους και εάν ήταν πιο εύστοχοι, θα είχαν το προβάδισμα.

Το ματς είχε πάρει φωτιά με τον Γκριγκόνις να φέρνει τη διαφορά στο πόντο με τρίποντο (58-59), αλλά ο Μαντζούκας απέτυχε για το προβάδισμα στον αιφνιδιασμό, μιας και δέχθηκε το κόψιμο του Πίτερς και με -1 για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.

Δύο κάκιστες επιλογές του Μποχωρίδη και το τρίποντο του Λαρετζάκη άλλαξαν το μομέντουμ του αγώνα στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Ο Ολυμπιακός ήταν στο 58-62 στο 32’, ενώ ο Πίτερς ξανά το σκορ ξανά στο +8, μιας και ο Παναθηναϊκός είχε νευρικότητα στο παιχνίδι του.

Παρόλα αυτά το Τριφύλλι προσπαθούσε να είναι κοντά στο σκορ (61-66) στο 35’ και το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι. Όμως οι βιαστικές επιλογές του Παναθηναϊκού δεν επέτρεπαν για περεταίρω μείωση και αυτό ο Ολυμπιακός το εκμεταλλευόταν.

Όμως αυτό άλλαξε. Στο 38’ ο Μπέικον μείωσε στους 4 (67-71), καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν βιαστικές επιθέσεις, αλλά ακόμα και έτσι κρατούσαν τον έλεγχο. Στα 23.8’’ ο Μπέικον με τρίποντο έφερε τη διαφορά στο πόντο (74-75), όπου η τελευταία επίθεση ήταν για τον Ολυμπιακό, όπου άμεσα κέρδισε φάουλ. Ο ΜακΚίσικ είχε 1/2 βολές και έμεναν 21.4’’ για τον Παναθηναϊκό, αλλά τη σπατάλησε και έτσι οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 74-76.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ