today-is-a-good-day
18.1 C
Athens

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας σε Ιωάννινα και Πάτρα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Μήνυμα για «δικαιοσύνη» έστειλαν με τη συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι συλλόγων, οργανώσεων και φορέων.

Με ένα ηπειρωτικό μοιρολόι από το κλαρίνο του Βασίλη Παπαγεωργίου οι συγκεντρωμένοι τίμησαν τα θύματα της τραγωδίας.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί, δεν θα συγκαλυφθεί, δεν θα σβήσει από τη μνήμη μας», ήταν το βασικό σύνθημα των διαδηλωτών.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Πάτρα για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου της πόλης, σωματείων και συνδικάτων, με κύριο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, η δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας και της αυτοδιοίκησης, ο δικηγορικός σύλλογος, φορείς, συλλογικότητες, συνταξιούχοι κ.ά., ενώ τα εμπορικά καταστήματα παρέμειναν κλειστά για δύο ώρες.

Μετά τις ομιλίες εκπροσώπων συνδικάτων και συλλόγων ακολούθησε πορεία, η οποία πέρασε έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Πάτρας και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου.

Εν τω μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκε σε διμοιρίες των ΜΑΤ, στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού. Ειδικότερα, άτομα που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας για την τραγωδία στα Τέμπη πέταξαν προς τους αστυνομικούς μπογιές και πέτρες, ενώ τα ΜΑΤ «απάντησαν» με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ