today-is-a-good-day
19.9 C
Athens

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 4 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Με τέσσερις μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse η οποία διεξάγει για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η Ν.Δ λαμβάνει ποσοστό 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 26%.

Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 10% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Στο όριο της εισόδου στη Βουλή είναι το κόμμα Κασιδιάρη, με 3%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 13%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι πολίτες εξακολουθούν να προτιμούν, σε ποσοστό 37% μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ  ή με βασικό κορμό τη ΝΔ (ποσοστά 27% και 10%, αντίστοιχα). Αντίστοιχα, το 30% των πολιτών προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (ποσοστά 14% και 16%, αντίστοιχα). Μόλις των 6% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού (με συμμετοχή ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλων).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα ως καταλληλότερος πρωθυπουργός με 35% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ κανέναν από τους δύο δεν θεωρεί κατάλληλο το 34%.

Οι πολίτες θεωρούν πιο πιθανή την εκλογική επικράτηση της Ν.Δ., που στην παράσταση νίκης έχει προβάδισμα με 48% έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 51% των πολιτών που ερωτήθηκαν στη δημοσκόπηση για την κατάσταση των σιδηροδρόμων πιστεύουν ότι η πολιτική ευθύνη για την κατάσταση στους σιδηροδρόμους βαρύνει διαχρονικά τις ελληνικές κυβερνήσεις. Ειδικότερα, στην ερώτηση ποια κυβέρνηση έχει τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση των σιδηροδρόμων, το 28% απαντά η ΝΔ, το 4% η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 12% απαντά και η δύο. Το 5% επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως υψηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές καθώς ερωτηθέντες αν θα πάνε να ψηφίσουν, το 91% απάντησε ΝΑΙ (14%) και ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ (77%).

Sourceskai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ