today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Υπ.Άμυνας Ιταλίας: EE και ΝΑΤΟ πρέπει να καταλάβουν ότι το μέτωπο της Ν.Ευρώπης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας, Γκουίντο Κροζέτο, μετά από σύσκεψη αφιερωμένη στο μεταναστευτικό και στο προσφυγικό, την οποία συγκάλεσε σήμερα η πρωθυπουργός Τζορτζια Μελόνι, αναφέρθηκε με δήλωσή του στις εξελίξεις του κρίσιμου αυτού θέματος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως γράφει η εφημερίδα La Stampa, o Κροζέτο υπογράμμισε: «Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και η Δύση δεν κατάλαβαν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούσαν μέρος της παγκόσμιας σύγκρουσης που δημιούργησε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Τώρα θα ήταν αναγκαίο να κατανοήσουν ότι το μέτωπο της νότιας Ευρώπης γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο. Θα έπρεπε να συνειδητοποιήσουν, επίσης, ότι η χωρίς ελέγχους και συνεχής μετανάστευση, η οποία προστίθεται σε μια κοινωνική και οικονομική κρίση, μετατρέπεται σε τρόπο για να πληγούν οι πιο εκτεθειμένες χώρες, αρχίζοντας από την Ιταλία, για τις ξεκάθαρες γεωστρατηγικές επιλογές τους».

Ο δε Ιταλός υπουργός εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, από την Ιερουσαλήμ υπογράμμισε ότι «το μεταναστευτικό δεν μπορεί να αποτελεί μόνον ένα ιταλικό πρόβλημα» και πρόσθεσε: «πολλοί μετανάστες, στην φάση αυτή φτάνουν από περιοχές που ελέγχει η Ομάδα Βάγκνερ. Δεν θα ήθελα να πρόκειται για προσπάθεια με στόχο να ενθαρρυνθεί η μετάβαση των μεταναστών στην Ιταλία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ