today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Τουλάχιστον 3 νεκροί σε ρωσικό πλήγμα κατά κτιρίου διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτίριο διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σε ανακοίνωση, η ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα σε αυτό το κτίριο «όπου άνθρωποι κοιμόντουσαν ήσυχα».

«Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας, έξι τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, όπως επίσης και τρεις νεκροί», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης φαίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται από τα χαλάσματα, με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου».

«Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα», πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτιρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ