today-is-a-good-day
20.6 C
Athens

Ν. Αναστασιάδης: Πανετυχής που επιστρέφω στην προτέρα ζωή

Πανευτυχής που επιστρέφει στην προτέρα ζωή του δήλωσε πως είναι ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αποχωρώντας σήμερα το απόγευμα από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου υποδέχθηκε νωρίτερα τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους πώς αισθάνεται σήμερα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Πανευτυχής διότι επιστρέφω στην προτέρα ζωή».

Σε ερώτηση με ποιο κριτήριο, σε μια περίοδο που συζητείτο το θέμα των διαβατηρίων, διόρισε δύο υπουργούς του στις ανώτατες βαθμίδες της Νομικής Υπηρεσίας και γιατί δεν ανέλαβε πολιτικές ευθύνες, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ο λαός κρίνει και συνεπώς δεν έχω τι να απαντήσω. Δεν μπορεί να ευθύνομαι για όσα άλλοι έχουν την αρμοδιότητα να παρακολουθούν. Για όλα αυτά, το τοξικό κλίμα, η υπερβολή στα θέματα που αφορούν διαφθορά, με τον χρόνο θα διαφανεί ποιος είχε δίκαιο ή άδικο ή ποιοι υπέρβαλλαν χάρη σκοπιμοτήτων για να υποσκαφθεί το έργο που έχει επιτελεστεί τη δεκαετία».

Κληθείς να πει αν θα γράψει κάποιο βιβλίο με τις εμπειρίες του, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Αφήστε με να ξεκουραστώ και θα αποφασίσω».

Ερωτηθείς αν έχει δώσει κάποια συμβουλή στον νέο Πρόεδρο για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «δεν έχω να συμβουλεύσω. Νομίζω ότι πορεύεται προς την ορθή κατεύθυνση».

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε ταΜΜΕ «και για τις θετικές και για τις αρνητικές κριτικές. Να ξέρετε ότι εσείς καθορίζετε και την πορεία κάθε Προέδρου από τον σεβασμό που επιδεικνύει απέναντι σας. Χρειάζεται ανοχή στην κριτική και εσείς είστε εκείνοι οι οποίοι αν καλόπιστα κρίνετε θα συμβάλετε σημαντικά στην επιτυχία του κάθε ασκούντος εξουσία. Να είστε πάντα καλά, σας ευχαριστώ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ