today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ιταλική κυβέρνηση: Εγκληματική πράξη να χρησιμοποιείται μια βάρκα 20 μέτρων για 200 επιβάτες

Η ιταλική κυβέρνηση, σε ανακοινωθέν της, αναφέρεται στο τραγικό ναυάγιο μεταναστών και προσφύγων που σημειώθηκε σε λίγα μέτρα απόσταση από τις ακτές της Καλαβρίας, με προσωρινό απολογισμό πάνω από σαράντα νεκρών και ογδόντα διασωθέντων. Πιο αναλυτικά, η κυβέρνηση Μελόνι, στο ανακοινωθέν της υπογραμμίζει:

«Αποτελεί εγκληματική πράξη το να χρησιμοποιείται μια βάρκα μόλις 2 μέτρων, με επιβαίνοντες που άγγιζαν τους 200 και κακές καιρικές συνθήκες. Είναι απάνθρωπο το να ανταλλάσσεται η ζωή ανδρών, γυναικών και παιδιών με την τιμή του “εισιτηρίου” που πλήρωσαν, με την ψεύτικη προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού.

Η κυβέρνησή μας καταβάλει προσπάθεια με στόχο να μπλοκάρουν οι αναχωρήσεις -και μαζί με αυτές, οι συγκεκριμένες τραγωδίες- και θα συνεχίσει να το κάνει, απαιτώντας, κατ΄αρχήν, την μέγιστη δυνατή συνεργασία από τις χώρες καταγωγής και αναχώρησης. Όσοι προσπαθούν σήμερα να εκμεταλλευθούν, υστερόβουλα, τους νεκρούς αυτούς, δεν χρήζουν σχόλιου. Από την στιγμή, δε, που στο παρελθόν είχαν εκθειάσει την αυταπάτη μιας μετανάστευσης χωρίς κανόνες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ