today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας

Στήριξη της κυβέρνησης στον αγροτικό κόσμο αλλά και ενδυνάμωση της Θεσσαλικής Περιφέρειας, μέσω του τοπικού αναπτυξιακού προγράμματος, είναι το διπλό μήνυμα που αναμένεται να στείλει σήμερα ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Λάρισα και αύριο στα Γρεβενά, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών.

Του Κώστα Πασίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα μιλήσει στο κλειστό του Αλκαζάρ για τα προβλήματα των αγροτών, που περιμένουν περισσότερα από την κυβέρνηση,  εστιάζοντας κυρίως  στη συνολική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα που θα δώσει και τις λύσεις στα προβλήματα τους.

Δεν αποκλείεται μάλιστα η σημερινή ομιλία του να κρύβει και ένα πρόσθετο  καλό νέο εκτός από τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα στήριξης των αγροτών.

Όπως επισημαίνεται  η κυβέρνηση έχει ενισχύσει τον ΕΛΓΑ με 350 εκατομμύρια ευρώ στη διετία 2020-2022, ώστε να είναι σε θέση να καταβάλλει σε μία δόση την αξία των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.

Πριν αναχωρήσει για τη Λάρισα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά για όλα τα θέματα και τα αιτήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε αναβρασμό.

Όπως αναφέρει συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα όσα πει σήμερα στην καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου θα είναι η απάντηση του, στο προ ημερών σόου Τσίπρα στα Τρίκαλα όπου ανεβασμένος σε ένα τρακτέρ, έδωσε νέες-παλαιές  υποσχέσεις, που ως Πρωθυπουργός δεν υλοποίησε ποτέ…

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητήσει τη στήριξη του λαού της Θεσσαλίας με στόχο όχι μόνο την πρωτιά στις εκλογές αλλά και την αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές, για να αποφευχθούν τυχόν νέες  περιπέτειες.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του από το ξεκίνημα της θητείας της στη διακυβέρνηση του τόπου, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί και στα μεγάλα στοιχήματα της επόμενης τετραετίας.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές ο νομός Λάρισας είναι αυτός που «δίνει κυβέρνηση».

Κατά περίεργη …σύμπτωση το αποτέλεσμα της Λάρισας αρκετές  φορές είναι το ίδιο με των εθνικών εκλογών, όπως έγινε το 2019 και το 2015, αφήνοντας …άφωνους πολλούς.

Το καλό νέο για το Μαξίμου είναι ότι στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ στη Θεσσαλία διατηρεί την πρωτιά με καθαρό προβάδισμα από το ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε θα στηθούν εθνικές κάλπες

Αν και οι προεκλογικές περιοδείες όλων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, σε εκκρεμότητα παραμένει η ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών, καθώς ο Πρωθυπουργός συνεχίζει να μιλά με γρίφους…

Ωστόσο οι τελευταίες λιγοστές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκλογές έχουν «κλειδώσει» για τις 9 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, με τις ευλογίες και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, όπως φάνηκε από τις πρόσφατες  δηλώσεις του. Και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Με βάση την προαναφερθείσα ημερομηνία  οι δεύτερες κάλπες, με ενισχυμένη αναλογική αναμένεται να στηθούν στις 14 ή 21 Μαΐου.

Στο μεσοδιάστημα θα υπάρξει υπηρεσιακή κυβέρνηση με πιθανούς πρωθυπουργούς  την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα ή τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης σαρμάς, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ